Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Τα SerraikaNea.gr στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

Μια διαφορετική συνάντηση είχε χθες βράδι ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου. Τα SerraikaNea.gr ήταν εκεί…


Γράφει η Ελένη Λαζάρου


Η βραδιά τα είχε όλα: πεντανόστιμο φαγητό, καλό κρασί και πολλές ειδήσεις.

Το κάλεσμα του Υπουργού προς τους δημοσιογράφους ήταν στο γνωστό εστιατόριο Cherchez la Femme στην οδό Μητροπόλεως. Το τραπέζι είχε στρωθεί από νωρίς, το ίδιο και τα πηγαδάκια. Παρόλο που το κάλεσμα ήταν για μία πιο χαλαρή συζήτηση οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να “ανακρίνουν” τον Υπουργό για ώρες…για θέματα του υπουργείου αλλά και πολιτικά.

Ο Κ.Καραμανλής επεσήμανε πολλές φορές πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολύ προσεκτική με όλα τα μεγάλα θέματα όπως τα εθνικά και το προσφυγικό, ενώ για τα θέματα του Υπουργείου του επανέλαβε πολλές φορές πως τα έργα έχουν συνέχεια….

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του σε ερώτηση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού καθώς είπε το υπουργείο θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, πιο ολοκληρωμένο και αξιόπιστο, λαμβάνοντας υπόψη τι ισχύει στις χώρες της ΕΕ . Αυτό γίνεται διότι διαγωνισμός επί υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητόδρομους ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά από προσφυγή της μειοδότριας κοινοπραξίας.

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, βρέθηκε λύση σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για το θέμα των e-pass.

Έτσι, οι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται στο σύνολο των αυτοκινητόδρομων της χώρας με έναν πομποδέκτη, με τον κ. Καραμανλή να ξεκαθαρίζει πως έχει ήδη επέλθει συμφωνία με το σύνολο των παραχωρησιούχων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο μετρό της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως παρέλαβε “γονατογραφήματα” ενώ επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης το έργο πνοής για την Βόρεια Ελλάδα να λειτουργήσει το 2023.

Τέλος για την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, είπε ότι γίνεται αγώνας δρόμου σε πρώτη φάση για να σωθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να επιστραφεί, εάν το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί έως το 2023.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.