Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Ο Σερραίος βουλευτής στη σύσκεψη του ΥπΑΑΤ για τα προβλήματα των αγροτών (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την 22η Οκτωβρίου 2019,  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ηγεσία του Υπουργείου και εκπροσώπων του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός και νυν Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης...

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, που αφορούν το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα), τις εισαγωγές αθρόων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφίβολης ποιότητας, τις τιμές των αγροεφοδίων, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, την ακαρπία στις δενδροκαλλιέργειες αμυγδάλων, το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών, τις συντάξεις χηρείας του ΟΓΑ και ζητήματα σχετικά με τον προγραμματισμό των εγγειοβελτιωτικών έργων στο νομό Σερρών.

Ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε την αναγκαιότητα αναμόρφωσης του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ  και τη δίκαιη και ταχύτατη απονομή των αποζημιώσεων, την εντατικοποίηση των φυτουγειονομικών και κτηνιατρικών ελέγχων στα εισαγόμενα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα (σιτηρά, καλαμπόκι, γάλα, κρέας κ.α ), το δίκαιο τρόπο επιδότησης αγροτικού πετρελαίου σ όσους παράγουν και δικαιούνται και τον έγκαιρο σχεδιασμό των έργων υποδομής με την ένταξη ώριμων μελετών στη νέα προγραμματική περίοδο.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εκπροσώπων αγροτών του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Σερρών για αναζήτηση λύσεων των προβλημάτων που τους απασχολούν και έχουν επιπτώσεις στο εισόδημα τους.

Το Υπουργείο θα είναι σε διαρκή διάλογο με τους αγρότες και μέσα σε κλίμα συνεννόησης και γόνιμων προτάσεων θα στηρίξει τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.