Πολιτικη

Σέρρες, Δήμος Βισαλτίας: Με συναίνεση, αλλά και εντάσεις το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Με δύο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας.

Η 1η συνεδρίαση ήταν διαδικαστική και αφορούσε τον ορισμό δύο ατόμων από τη μειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή όταν συνεδριάζει ως πειθαρχικό όργανο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/2007.

Στην 2η συνεδρίαση τα 16 από τα 17 θέματα πέρασαν ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία και σε κλίμα συναίνεσης, αφού η δημοτική αρχή παραχώρησε επιπλέον θέσεις στις σχολικές επιτροπές στην αντιπολίτευση.

Όμως, οι τόνοι ανέβηκαν στο 5ο θέμα που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού . Η αντιπολίτευση ζήτησε αναβολή του θέματος επειδή δεν συμφωνούσε με τον κωδικό, ο οποίος αφορούσε τον διορισμό Ειδικών Συνεργατών και Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Βισαλτίας, θέσεις, οι οποίες προβλέπονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του εκάστοτε δημάρχου σύμφωνα με το νόμο .

Η αναβολή όμως του θέματος προξενεί και την αναβολή κωδικών όπως επισκευές, αγορά ανταλλακτικών και μισθώσεις μηχανημάτων κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διοίκησης.

Τελικά, μετά από ψηφοφορία η εισήγηση της αντιπολίτευσης για αναβολή του θέματος επικράτησε με αποτέλεσμα να αναβάλλονται σχετικές εργασίες που έχουν προγραμματιστεί και θα πρέπει να υλοποιηθούν προς όφελος των πολιτών.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.