Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες, Θεόφιλος Λεονταρίδης: Έγκριση ολιγομελών τμημάτων Ε.Π.Α.Λ Ν. Σερρών

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Σοφίας Ζαχαράκη , εγκρίθηκε κατ΄ εξαίρεση η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων Ε.Π.Α.Λ , μεταξύ των οποίων βρίσκονται  και τα Ε.Π.Α.Λ Σερρών 

Με την έγκριση αυτή θα λειτουργήσουν με μικρότερο αριθμό μαθητών οι τομείς των 1) Δομικών Έργων  2) Εφαρμοσμένων Τεχνών  3) Πληροφορικής 4) Μηχανολογίας  στο 1ο ΕΠΑΛ Σερρών , οι τομείς 1) Διοίκησης και Οικονομίας , 2) Πληροφορική στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σερρών , ο τομέας πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Ροδόπολης και ο τομέας Μηχανολογίας στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου .

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση και  για τη λειτουργία της ειδικότητας Γ τάξης Τεχνικών Φυτική Παραγωγής του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου μετά από συνεχή επικοινωνία με  το γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη .

Η  κατάργηση των τμημάτων αυτών, θα δημιουργούσε   ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση καθώς τομείς και ειδικότητες που θα προσέφεραν εξειδικευμένη γνώση στους νέους της περιοχής (και άρα κριτήριο για να παραμείνουν εκεί), θα καταργούνταν.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.