Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Τα προβλήματα του Δήμου Βισαλτίας έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών ο Αθανάσιος Μασλαρινός (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη εργασίας με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου στην Θεσσαλονίκη...

Η σύσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τα προβλήματα και όλα τα ζητήματα που απασχολούν γενικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση. O Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι η Μακεδονία και η Αυτοδιοίκηση είναι δυο ισχυρές προτεραιότητες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και επεσήμανε μεταξύ άλλων:  «Βρίσκομαι μαζί σας για να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και να εξετάσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της συμβολής του Υπουργείου Εσωτερικών στην αντιμετώπισή τους. Η δική μας λογική είναι ότι κάθε Περιφέρεια και κάθε Δήμος οφείλουν να έχουν ένα ολοκληρωμένο και επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη, ένα σχέδιο που θα διευκολύνει την υγιή επιχειρηματικότητα, θα βοηθά την ενίσχυση της απασχόλησης, την ποιότητα της ζωής των πολιτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Και βεβαίως θα πρέπει μέσα από αυτή τη λογική να λύσουμε τα στοιχειώδη και βασικά προβλήματα που, πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε στους Δήμους σας.»

Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Βισαλτίας, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο οποίος μεταξύ άλλων, έθεσε τα παρακάτω προβλήματα – ζητήματα για τα οποία ζήτησε και επιτακτικά την λύση τους.

- Έλλειψη επιστημονικού προσωπικού (1 γεωπόνο)

- Περισσοτέρους πόρους στην Τοπική αυτοδιοίκηση (π.χ. μέρος του ΕΝΦΙΑ)

- Στον τομέα της Καθαριότητας έλλειψη οχημάτων, απορριμματοφόρων

- Ειδική μέριμνα για τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων

- Αδέσποτα ζώα

- Το μέλλον του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

- Στελέχωση Κέντρου Υγείας Μαυροθάλασσας και ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Νιγρίτας (Πρώην Κ.Α.Φ.Κ.Α. )

- Ποσόστωση εντοπιότητας στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.

- Παραχώρηση Ιαματικών Λουτρών


Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.