Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Τι είπε ο Σερραίος βουλευτής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (VIDEO)

Ο Βουλευτής κύριος Λεονταρίδης Θεόφιλος  στην ομιλία του αναφέρθηκε στην  ενθάρρυνση των επενδύσεων , στην ώθηση της  επιχειρηματικότητας,

στη μείωση φόρων , εισφορών , στην ασφάλεια του πολίτη , στην προστασία περιβάλλοντος , στην εξασφάλιση ενός σύγχρονου συστήματος εκπαίδευση, στην πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας , στην αντιμετώπιση του  δημογραφικού προβλήματος,, στην αποτροπή του αφανισμού  της αγροτικής υπαίθρου , στην  περιφερειακή ανάπτυξη με έργα υποδομής και στην στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας . Τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα να καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν οι βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε ανθρώπινο δυναμικό  και ειδικά του Νοσοκομείου Σερρών που η  κάλυψη του Νοσοκομείου Σερρών σε ιατρούς φτάνει μόλις το 65%  και να συνεχιστούν άμεσα οι εργασίες στην Αμφίπολη , στον λόφο Καστά . Ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορά στον ποιητή μας Κ. Καβάφη και την  προτροπή του  να αποφεύγουμε την  αδράνεια .

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Σερραίου βουλευτή:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου Σερραίους μέσα από την καρδιά μου , που με εμπιστεύθηκαν και μου δίνουν τη δυνατότητα για αυτούς ,για την Ελλάδα , για το νομό μας.

Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω .

Το μήνυμα των εκλογών ήταν ηχηρό και ξεκάθαρο . Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη .Είμαι μεγάλη  η ευθύνη όλων μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Μία καινούργια ελπίδα μας ενώνει και πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που απλόχερα μας στήριξαν για μια καλύτερη ζωή για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.

Οι συμπολίτες μας τώρα ζητούν λύσεις εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές για τα προβλήματα τους από μία υπεύθυνη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα υλοποιήσει το σχέδιο της για την ανασυγκρότηση και ανόρθωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Απαιτείται από όλους μας σεβασμός  προς τον κάθε πολίτη που εναπόθεσε τις ελπίδες του σε μας , σοβαρότητα στην άσκηση των καθηκόντων μας , μακριά από λαϊκισμούς , για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη  των πολιτών που προσδίδει δύναμη και αποτελεσματικότητα σάς προσπάθειες μας.

Ξεκινάμε τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας που  φιλοδοξούμε να αλλάξουν την εικόνα της χώρας .

Εφαρμόζουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Το σχέδιο αυτό διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους . Δημιουργεί νέες καλά αμειβόμενες δουλειές μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία . Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές , αυξάνοντας έτσι το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων . Εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη στο σπίτι του , στη γειτονιά του , στην πόλη και στο χωριό του .

Προστατεύει το περιβάλλον .Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα σύγχρονο , ποιοτικό σύστημα εκπαίδευσης . Διασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας .Αντιμετωπίζει το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα , που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα μας , με νέες πολιτικές που θα αναχαιτίσουν αυτήν τη μάστιγα . Είναι θλιβερή η εικόνα των άδειων χωριών και σε λίγα χρόνια η ερήμωση της υπαίθρου θα είναι το υπ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα .

Χρέος μας είναι να αποτρέψουμε τον αφανισμό της αγροτικής υπαίθρου , αναδεικνύοντας την αγροτική πολιτική , με επίκεντρο τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο που εδώ και δεκαετίες στηρίζει την εθνική μας οικονομία . Με  τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα διεκδικήσουμε τα κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την ανάπτυξη της υπαίθρου , πρέπει παράλληλα να πάρουμε μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής , μέτρα για τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων , που τα τελευταία χρόνια οι μειωμένες τιμές του γάλακτος τους έχουν φέρει σε απόγνωση .

Η περιφερειακή ανάπτυξη όμως απαιτεί έργα υποδομής , που καθυστέρησαν επειδή δόθηκε προτεραιότητα στους μεγάλους οδικούς άξονες .

Διανομή φυσικού αερίου , επαρχιακοί οδικοί άξονες , εγγειοβελτιωτικά έργα πρέπει να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν ταχύτερα, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες . Αναγκαίο είναι να καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν οι βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε ανθρώπινο δυναμικό . Η κάλυψη του Νοσοκομείου Σερρών σε ιατρούς φτάνει μόλις το 65% . Απαιτείται άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία του. Συνέχιση άμεσα των εργασιών στην Αμφίπολη , στον λόφο Καστά που για μας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , αρχίζουμε άμεσα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης , τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας , απ΄ όπου εξαρτώνται δεκάδες επαγγέλματα , με σημαντικές μειώσεις φόρων από τώρα . Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ από τον φετινό Αύγουστο , αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στην οικοδομή και τον φόρο υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις , μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις από 29% στο 24% και αργότερα στο 20% σε δυο φάσεις , αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο , μειώνεται ο πρώτος φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα σε 9% από 22%  που είναι σήμερα , μειώνεται ο ΦΠΑ με καθιέρωση τελικά δύο συντελεστών 11%και 22% ΑΠΟ 13% και 24% που είναι σήμερα , καταργείται σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης , μειώνονται οι εισφορές κύριας σύνταξης στο 15% από 20% που είναι σήμερα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , οι πολίτες έκαναν το καθήκον τους , μας εμπιστεύτηκαν και περιμένουν από εμάς να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Οι νέοι που ξενιτεύτηκαν παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης για να έχουν ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στα πάτρια εδάφη , με την αναμονή μιας ευκαιρίας για να ριζώσουν επαγγελματικά στον τόπο μας .

Οι νέοι που έμειναν στην πατρίδα με όλα τα εφόδια που τους προσέφερε η παιδεία , η επιστήμη , η τέχνη τους θα επιμείνουν να χτίσουν το νοικοκυριό τους εδώ , στον τόπο που αγαπάνε , αναζητώντας καλύτερες και  περισσότερες επιλογές εργασίας . Οι μικρομεσαίοι , οι επαγγελματίες θέλουν να σταθούν στα πόδια τους , περιμένοντας τα νέα μέτρα , φορολογικά και αναπτυξιακά που θα ανακουφίσουν την αγορά . Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ελπίζουν ότι η Κυβέρνηση θα μεριμνήσει με την πολιτική της να στηρίξει και να ενδιαφερθεί περισσότερο για τον πρωτογενή τομέα . Οι πολίτες περιμένουν από το κράτος μεγαλύτερη αφέλεια , καλύτερες υπηρεσίες υγείας , ποιοτικότερη καθημερινότητα στις συναλλαγές τους με το δημόσιο .Έχουν άδικο ? Σίγουρα όχι . Μπορούμε να καταφέρουμε να τους προσφέρουμε με πολλή δουλειά αυτά που περιμένουν και αυτά που διαπιστώνουμε ότι στερούνται , όπως η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων . Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην οργάνωση και στις δομές των υπηρεσιών , σύγχρονο κράτος χωρίς γραφειοκρατία , φιλικό στον πολίτη , τον επιχειρηματία , τον επενδυτή .

Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός μας  Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς έχουμε την πρόθεση , τη διάθεση , την ικανότητα να δημιουργήσουμε αν αποτελεσματικότερο κράτος , με διαθρωτικές αλλαγές στην παιδεία , στη δημόσια διοίκηση , στη δικαιοσύνη και στη μηχανοργάνωση . Η χώρα μπορεί πραγματικά να απογειωθεί . Έχει την ευκαιρία να βιώσει μία ενάρετη περίοδο προόδου και ανάπτυξης. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές .

Και όπως έλεγε ο Καβάφης : «Έχε εμπιστοσύνη τη ζωή . Ξέρει τι κάνει . Ξέρει τι φέρνει , τι παίρνει  πίσω . Βρες μόνο τι θέλει να σου πει με τις πράξεις της. Μη μετανιώσεις για τίποτα . Ποτέ .Μόνο για την αδράνεια»

Αυτήν κύριοι συνάδελφοι , πρέπει να προσέξουμε για να πετύχουμε , με σκληρή δουλειά πάντα .

Ευχαριστώ πολύ.»


Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.