Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Θεόφιλος Λεονταρίδης: «Οι νέοι μας είναι το μέλλον του τόπου μας»

Το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Σερρών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου...
«Σερραίες και Σερραίοι, φίλες και φίλοι

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της απόγνωσης της νέας γενιάς, των νέων παιδιών της πατρίδας μας, τα οποία αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για την οικοδόμηση μιας Ελλάδας παραγωγικής, αναπτυγμένης και δυναμικά εξελισσόμενης. Παιδιά με όνειρα, αξίες, υψηλό επίπεδο γνώσης, διάθεση για εργασία και ανάπτυξη, κάτω από το βάρος των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεφαν κάθε έννοια ανάπτυξης και επαγγελματικής ανέλιξης, είτε έφυγαν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη είτε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους, ψάχνοντας για επαγγελματικές λύσεις πρόσκαιρης οικονομικής ικανοποίησης.

Κάθε νομός της πατρίδας μας χάνει κάθε χρόνο αρκετούς νέους του, που φεύγουν με προορισμό μια ανεπτυγμένη χώρα συνήθως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια αξιοποίησης των νέων πτυχιούχων και αποφοίτων των διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε δομές και δράσεις για την στήριξη της νεολαίας, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει στην αγορά εργασίας . Είναι ανάγκη να υπάρξει δημιουργία κινήτρων, που οφείλουν να σχεδιαστούν προσεχτικά και να λειτουργήσουν κατασταλτικά, ώστε οι νέοι που αποτελούν το μελλοντικό εργατικό δυναμικό του τόπου μας να μείνουν εδώ.  

Η πολιτική  που περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αφορά τους νέους μας και γενικά τους ανέργους  , όπως η δραστική  μείωση των εργοδοτικών εισφορών  και των  φόρων  σε μια επιχείρηση , δεν αφορά  μόνο  τον επιχειρηματία ή τον εργοδότη. Αφορά τον άνεργο ή τον εργαζόμενο αφού  θα  επιτρέπει στον εργοδότη η τον επιχειρηματία  να δημιουργήσει μια ακόμη θέση εργασίας ,  με τον ίδιο προϋπολογισμό που έχει σήμερα , και   επιπρόσθετα θα δει τις καθαρές του αποδοχές να αυξάνονται.

Σημαντικό είναι και το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης , ώστε οι άνεργοι να αποκτούν νέες δεξιότητες και να μπαίνουν ξανά στην αγορά εργασίας.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου όλοι εσείς μπορείτε να γυρίσετε σελίδα . Να βοηθήσετε με την στήριξη σας τη ΝΔ να μπορέσει να υλοποιήσει το προγραμμα της . Να ανακτήσει η νέα γενιά τον ρόλο που της αξίζει, αυτόν που δικαιωματικά της ανήκει. Η γνώση των νέων παιδιών είναι αξιοζήλευτη, καθώς εκτείνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ενώ αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι ατελείωτες και μέχρι σήμερα αναξιοποίητες ικανότητες τους μπορούν να επιφέρουν την ανάπτυξη που έχει ανάγκη όλη η ελληνική κοινωνία. 

Με πίστη, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και αποφασιστικότητα, διεκδικώ για τα νέα παιδιά του Νομού μας, μεταξύ άλλων:

  • Αύξηση των βιβλιοθηκών και ενίσχυση των ήδη υφισταμένων, διότι η γνώση πρέπει να είναι προσιτή σε όλους, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα πληροφόρησης
  • Δημιουργία ενός Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους νέους του Νομού μας, το οποίο θα παρακολουθεί τις ανάγκες της αγοράς, τα ποσοστά ανεργίας ανά επαγγελματικό τομέα, τις απαιτήσεις για την σύσταση νέων επιχειρήσεων και θα είναι σε θέση να καθοδηγεί τους νέους μας με βάση τις ικανότητες τους
  • Μειωμένους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές για κάθε νέα επιχείρηση που θα δημιουργείται από μόνιμους κατοίκους του Νομού μας, ηλικίας μέχρι 40 ετών, για τα πρώτα πέντε έτη της δραστηριότητας τους.
  • Μειωμένους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις στις οποίες το απασχολούμενο προσωπικό θα αποτελείται κατά 60% από μόνιμους κατοίκους του Νομού Σερρών

Οι νέοι μας είναι το μέλλον του τόπου μας. Υποχρέωση μας, να τους εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα απελευθερώσουν την παραγωγική τους ορμή. Στις 7 Ιουλίου 2019, ο αγώνας μας αυτός ξεκινά!

Νέα Δημοκρατία – Θεόφιλος Λεονταρίδης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.