Πολιτικη

Σέρρες: Τάσος Χατζηβασιλείου: «Προτεραιότητά μας ο Πρωτογενής Τομέας» (ΦΩΤΟ)

Στη Βυρώνεια, στο Νέο Πετρίτσι και στο Ακριτοχώρι βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21/6 ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου...

Για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα αλλά και με αγωνία να ακούσουν τι προτείνει η Ν.Δ. και ο κ. Χατζηβασιλείου για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Τη συζήτηση απασχόλησαν ποικίλα θέματα της περιοχής που χρήζουν επίλυσης , με πρωταρχικό βεβαίως να είναι το ζήτημα της στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι επανέλαβαν στον κ. Χατζηβασιλείου τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κλάδος και την επιθυμία τους να ακούνε πλέον σοβαρές και εφαρμόσιμες προτάσεις.

«Ξέρετε πολύ καλά πως δεν είμαι ένας άνθρωπος που αερολογώ και πως μιλώ πάντα αληθινά και πολύ συγκεκριμένα. Γνωρίζω πως όλοι εσείς , αγρότες και κτηνοτρόφοι, βρίσκεστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και πραγματικά αυτό πρέπει να αλλάξει. Ήρθα εδώ σήμερα για να σας πω πολύ συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα πράγματα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και θα γίνουν πράξη με τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Αυτά λοιπόν που προτείνουμε και για τα οποία δεσμευόμαστε είναι τα εξής:

  • Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για αγρότες και κτηνοτρόφους στο 9%, για εισόδημα ως 10.000. 
  • Εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνουμε τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.
  • Διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ για ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.
  • Βάζουμε τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων και στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές γάλακτος, ακόμα και υπό μορφή πάγου. 
  • Φροντίζουμε να επιστραφούν το ταχύτερο οι ανενεργοί πόροι -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που βρίσκονται στα χέρια του κράτους στην παραγωγική διαδικασία».

Ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων και πως θα είναι ο ίδιος που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την τήρηση των παραπάνω δεσμεύσεων.
Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.