Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Γιάννης Δεσποτίδης: Οι δημότες ζητούν λύσεις στα θέματα καθημερινότητας

Ο Γιάννης Δεσποτίδης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών με τη «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα blife.gr

Τη στήριξη των Σερραίων δημοτών, ζητά ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Δεσποτίδης.

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, κ. Δεσποτίδη, θα θέλαμε να μας περιγράψετε πως αισθάνεστε και πως βιώσατε τη προεκλογική περίοδο.

Είναι ευχάριστος ο αγώνας ούτε αισθάνομαι πίεση. Πίεση αισθάνονται αυτοί που έχουν προβλήματα πραγματικά… ένας άνεργος, μία μονογονεϊκή οικογένεια. Εμείς συμμετέχουμε στα κοινά, αν εκλεγούμε καλώς, αν όχι επιστρέφουμε κανονικά στις δουλειές μας και συνεχίζουμε να έχουμε ενεργό ενδιαφέρον για τα κοινά.

Η περίοδος  αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί συναντάμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας και ακούμε διάφορες απόψεις. Η τελευταία εβδομάδα είναι έντονη γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία της διανομής ψηφοδελτίων. Μου είχαν πει πως έτσι πρέπει να γίνει και τελικά έτσι είναι, όσο αντίθετος και αν είμαι σε αυτή τη διαδικασία. Είναι κατάλοιπα του παρελθόντος που πρέπει να εκλείψουν κάποια στιγμή, όμως μέχρι και σήμερα είναι απαραίτητο να γίνουν, αλλιώς υπάρχουν … επιπτώσεις!

Οι πολίτες αισθάνονται μπερδεμένοι και ανασφαλείς για τον τρόπο διενέργειας των εκλογών; Οι 4 κάλπες τους αγχώνουν;

Έχω εισπράξει ανασφάλεια από τους πολίτες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, όχι μόνο από ηλικιωμένους αλλά και από νεώτερους. Και εμείς οι υποψήφιοι αφιερώσαμε πολύ χρόνο ώστε να ενημερωθούμε για τον τρόπο ψηφοφορίας. Θα είναι δύσκολη διαδικασία, εύχομαι όλα να κυλήσουν καλά.

Τελικά τι ζητούν οι δημότες από την επόμενη Δημοτική Αρχή;

Αυτό που δεν ζητούν είναι διορισμοί! Ευτυχώς αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι δημότες πως ο Δήμος είναι για άλλα θέματα, υπάρχει μετάβαση σε άλλη εποχή. Ζητούν λοιπόν πράγματα καθημερινά. Ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα της γειτονιάς, δεν ζητούν μεγάλα έργα. Υπάρχει δυσπιστία προς τους πολιτικούς και την πολιτική. Γι αυτό τα παχιά τα λόγια τα αποφεύγουν όλοι. Το δικό μας το πρόγραμμα δεν έχει μεγάλες κουβέντες. Εξηγούμε πια έργα θα γίνουν, με ποιον τρόπο θα γίνουν. Κανένας, βεβαίως, δεν περιμένει να γίνουν όλα σε μια ημέρα. Χρειάζεται χρόνος για να γίνουν κάποια πράγματα. Χρόνος δεν χρειάζεται για τα θέματα της καθημερινότητας. Εκεί χρειάζεται οργάνωση , ενημέρωση, συνεργασία του δήμου με τους υπαλλήλους και τους δημότες.

Τι έχετε να πείτε στους Σερραίους δημότες, λίγο πριν το τέρμα;

Πηγαίνοντας στις εκλογές οι ψηφοφόροι, να μελετήσουν, να δουν τα προγράμματα, να δουν τα πρόσωπα και να επιλέξουν το καλύτερο για τον Δήμο. Όσον αφορά το δικό μου πρόσωπο, έχω κάνει τον αγώνα μου, είμαι έτοιμος να προσφέρω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον τόπο μου, οπότε ζητώ τη στήριξη των Σερραίων δημοτών.

Πηγή: blife.gr 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.