Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Πλήρης ετοιμότητα για τη διεξαγωγή των εκλογών

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της εκλογής διαδικασίας και για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την Π.Ε Σερρών, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκλογών Π.Ε Σερρών Πολυχρόνη Κουκουζέλη που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών...

Στις εκλογές της Κυριακής οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο διπλανά τμήματα. Στο Εκλογικό τμήμα με την ένδειξη Α ψηφίζουν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Περιφέρεια και με την ένδειξη Β για τον Δήμο και την Κοινότητα.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα υπάρξουν 941 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 435 με την ένδειξη Α, 435 κάλπες με την ένδειξη Β και 71 κοινά τμήματα όπου προσέρχονται ψηφοφόροι κοινοτήτων κάτω των 300 κατοίκων.
Ο κ. Κουκουζέλης είπε πως ήδη έχει προωθηθεί το εκλογικό υλικό τους δήμους και στη συνέχεια στο εκλογικούς αντιπροσώπους, έχουν επίσης δοθεί ο αντίστοιχος αριθμός καλπών και παραβάν και είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Εντός του Διοικητηρίου θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για την μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής.
Στις Ευρωεκλογές συμμετέχουν 40 κόμματα, στην Π.Ε Σερρών έχουν φτάσει και θα δίνονται στον ψηφοφόρο 38 ψηφοδέλτια από 38 κόμματα +1 (λευκό)
Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 10 ψηφοδέλτια
Στο Δήμο Σερρών θα υπάρξουν 289 εκλογικά τμήματα , εκ των οποίων τα 268 με την ένδειξη Α+Β ενώ θα υπάρξουν και 21 κοινά.
Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Www.ypes.gr

Πηγή: ert.gr

Συντάκτρια: Δέσποινα Γιαννακίδου

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.