Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Νάντια Δερέμπεη: Στόχος της Περιφέρειας η ανάδειξη της Αμφίπολης (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Νέα, δραστήρια και ικανή, και έχοντας διακριθεί τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, η Νάντια Δερέμπεη συμμετέχει στο συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στην τελική πλέον ευθεία της προεκλογικής περιόδου, η Νάντια Δερέμπεη μίλησε στα SerraikaNea.gr, εξηγώντας τους λόγους που την ώθησαν να κατέβει ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, και αποκαλύπτοντας παράλληλα τις προτεραιότητρες που πρέπει να δοθούν για τη βελτίωση της εικόνας του Νομού Σερρών...
Ποιο ήταν το κίνητρο που σε ώθησε να κατέβεις υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος;

Κ. Κουμπαρούδη καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και να ευχηθώ σε εσάς αλλά και σε όλους τους αναγνώστες σας χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία.

To βασικό κίνητρο ενασχόλησής μου με τα κοινά είναι η αγάπη για τον τόπο μου και η ανάγκη που αισθάνομαι ως νέος άνθρωπος να δραστηριοποιούμαι γενικότερα στην κοινωνία που ζω.

Θεωρώ πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο που δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει κάποιος πολλά. Όσον αφορά στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου συμμετέχω δεύτερη φορά ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, πιστεύω πως με θέληση, εργατικότητα και με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών, υπερβαίνοντας εμπόδια και ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν. Η διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα το έχει αποδείξει με πράξεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο σε όλα τα επίπεδα.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να συστρατευθείς με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα;

Άποψή μου είναι πως το ζητούμενο στην πολιτική είναι η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα. Αυτά είναι τρία χαρακτηριστικά που φέρει ο Περιφερειάρχης αλλά και όλοι όσοι απαρτίζουν την παράταξη «Αλληλεγγύη». Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε μία ομάδα που αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν σε μια δυνατή Περιφέρεια και έχουν τις γνώσεις, τις ιδέες και την όρεξη να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να συνεχίσουν το έργο που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Τζιτζικώστας διεκδικεί τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία του. Πώς κρίνεις την πολιτική του και τα αποτελέσματά της τα προηγούμενα χρόνια;

Ως πολίτης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είδα όλα αυτά τα χρόνια έναν άνθρωπο που πάλεψε για την αναβάθμιση και την ενδυνάμωση της Περιφέρειας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προώθησε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια. Προχώρησε σε έργα υποδομών, αξιοποίησε όλους τους ευρωπαϊκούς πόρους, έδρασε για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επιπλέον, άσκησε ισχυρότατες πιέσεις προς την κεντρική εξουσία και «βγήκε μπροστά» σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια αλλά και στην χώρα εν γένει. Κι όλα αυτά δεν είναι μόνο δική μου άποψη αλλά και των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά. Ο κόσμος αισθάνεται πως «δεν έπεσε έξω» που ανέδειξε Περιφερειάρχη τον Απόστολο Τζιτζικώστα το 2014 και φαίνεται διατεθειμένος να υποστηρίξει την συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Νομό Σερρών;

Τα έργα οδοποιιίας και τα αντιπλημμυρικά έργα είναι αυτά που βρίσκονται πρώτα στην ατζέντα. Ήδη μέσα στην πενταετία που πέρασε και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με τις διαδικασίες δημοπράτησης, για τα οποία δεν ευθυνόταν η Περιφέρεια αλλά ο νέος νόμος του αρμόδιου Υπουργείου, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής μας Ενότητας. Δυστυχώς τα χρήματα που υπάρχουν δεν επαρκούν ώστε όλο το οδικό δίκτυο να γίνει όπως θα επιθυμούσαμε, αλλά σίγουρα αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των οδικών μας αξόνων. Επίσης, θα συνεχιστούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού που κρίνονται ως μείζονα. Ήδη όπως γνωρίζετε έχει προχωρήσει ο καθαρισμός της κοίτης του Στρυμόνα, η διευθέτηση χειμάρρων και βρίσκεται σε εξέλιξη η στεγανοποίηση του ανατολικού αναχώματος στη λίμνη Κερκίνη. Από εκεί και πέρα ένας ακόμη στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με προμετωπίδα βεβαίως τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Όπως όλοι γνωρίζουν εξάλλου η Περιφέρεια δίνει όλα αυτά τα χρόνια έναν διαρκή και μεγάλο αγώνα για την ανάδειξη και αξιοποίηση του μεγαλειώδους μνημείου.

Έχεις επιδείξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη. Τι παρεμβάσεις να περιμένουν από εσένα οι Σερραίοι αν εκλεγείς Περιφερειακή Σύμβουλος;

Η εκλογή στη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου θα αποτελέσει για εμένα μια μεγάλη τιμή, καθώς οι συμπολίτες μου θα με επιλέξουν να τους εκπροσωπώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει παράλληλα και μια τεράστια ευθύνη την οποία είμαι έτοιμη να αναλάβω. Θα είμαι εδώ για να αφουγκράζομαι τις αγωνίες όλων των Σερραίων, να παρακολουθώ τα προβλήματα που υπάρχουν, να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις και να διεκδικώ το καλύτερο για τον τόπο μου. Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν πως δίνω πάντα το 100% του εαυτού μου σε ό, τι πιστεύω και αγαπώ. Επειδή λοιπόν τις Σέρρες τις αγαπώ, μπορώ και θέλω να προσφέρω πολλά.

Κάνε μας μια πρόβλεψη όσον αφορά εσένα και το αποτέλεσμα των εκλογών...

Θα μου επιτρέψετε να πω πως οι εκλογές δεν είναι τζόγος, όπου μπορούμε να «ποντάρουμε» σε νικητές και ηττημένους. Ο αγώνας πρέπει να συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία ημέρα. Όλα θα κριθούν όταν ανοίξει η κάλπη. Θα ήθελα λοιπόν να αποφύγω οποιαδήποτε πρόβλεψη και να πω μόνο πως ευελπιστώ στο καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για τον συνδυασμό μου όσο και για μένα προσωπικά. Δίνω έναν μεγάλο αγώνα, έχοντας ως συμπαραστάτες μου την αγαπημένη μου οικογένειά, τους συγγενείς μου και τους καλούς μου φίλους. Ο κόσμος φαίνεται πως ανταποκρίνεται πολύ θετικά στην προσπάθεια που κάνω κι ελπίζω αυτό να φανεί και στο αποτέλεσμα.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.