Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Σταύρος Μπεντούλης: Θα αγωνιστώ για το κοινό καλό

Ο Σταύρος Μπεντούλης είναι υποψήφιος, με τον Στέφανο Φωτιάδη για τη Δημοτική Κοινότητα Σερρών...

Ο κ. Μπεντούλης μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα και μας μιλά για το πως μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για τον Δήμο Σερρών;

Θέλω να είμαι ένας ενεργός πολίτης. Σε ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή στα κοινά και λόγω της φύσεως μου, μου αρέσει να εμπλέκομαι με όσες δράσεις έχουν να κάνουν με το κοινό καλό. Έτσι κι αλλιώς, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου έχουμε δράση, βοηθούμε όσο μπορούμε, χωρίς φυσικά να το διαφημίζουμε.  Όποτε μου δοθεί η ευκαιρία να βάλω το δικό μου λιθαράκι, αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, το κάνω με χαρά. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και μάλιστα στο Τοπικό Συμβούλιο των Σερρών, για να βοηθήσω όσο μπορώ την πόλη των Σερρών, για τις γειτονιές, για το πράσινο, που είναι και στο αντικείμενο της εργασίας μου, για τον αθλητισμό, που επίσης είναι στα ενδιαφέροντά μου και εμπλέκομαι ενεργά, όσο μπορώ, θέλω να βοηθήσω.

Γιατί με τον Στέφανο Φωτιάδη;

Κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια συζητήσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Στέφανου όσο και με τον ίδιο. Είναι όλοι άνθρωποι πολύ συνεργάσιμοι, που συζητούν, καλοί δέκτες ιδεών. Έχω διαπιστώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, πως έχουμε κοινά ενδιαφέροντα πως … ταιριάζουν τα χνώτα μας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, να μπορείς να συνεργαστείς, να ακούς και να σε ακούν, τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις να βγαίνουν μετά από διάλογο και σκέψη. Τη δεδομένη στιγμή, ήρθε η πρόταση για την  υποψηφιότητα, οπότε δέχθηκα με μεγάλη χαρά. Η ομάδα αποτελείται από άτομα που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, πολιτικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση πως σε αυτές τις εκλογές παραμερίζονται τα «εγώ» για το κοινό καλό της πόλης. Αρχικά ήμουν καχύποπτος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλό αυτό που συμβαίνει. Και καλό είναι να το δοκιμάσουμε και αυτό, γιατί μέχρι τώρα όλοι χωριζόταν σε στρατόπεδα και κανείς δεν έκανε πίσω. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και θα φανεί και στην πράξη.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το μείζον πρόβλημα στο Δήμο Σερρών;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις Σέρρες, όλα τα χρόνια, είναι το «εγώ». Ιδέες υπάρχουν από όλους. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο, το καλό της πόλης, του Δήμου. Αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που λέμε, ομαδικότητα, συνεργασία και να παραμερίσει ο καθένας τους εγωισμούς του και τις προσωπικές φιλοδοξίες , αν έχουμε ως στόχο μόνο το κοινό καλό, τότε θα πετύχουμε. Το έχω δει, το βιώνω, στην ομάδα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ στο μπάσκετ. Είμαστε πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Όταν όμως μιλάμε για την ομάδα, όταν έχουμε έναν στόχο για τον ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟ, όλα παραμερίζονται, το μόνο που έχει σημασία είναι η ομάδα, τίποτε άλλο.

Είστε ελεύθερος επαγγελματίας. Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει στο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης και με ποιο τρόπο;

Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει με συγκεκριμένους τρόπους. Ο δήμος δεν μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Μπορεί όμως να οργανωθεί έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας για παράδειγμα, με διάφορους τρόπους. Το πιο βασικό είναι να συνεργαστεί ο Δήμος με τους ιδιώτες, κάτι που δεν γίνεται μέχρι σήμερα. Βέβαια, το πιο δύσκολο είναι να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία, γιατί κάποιες φορές ο Δήμος θέλει, αλλά δεν μπορεί εύκολα να πράξει. Η γραφειοκρατία είναι τροχοπέδη για τέτοιου είδους συνεργασίες. Είμαι αισιόδοξος, όμως, πως με τον Κλεισθένη, τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο.

Πηγή: blife.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.