Πολιτικη

Σέρρες, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας: «Λύση στην προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών»

Να δοθεί άμεσα λύση στην προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών ζητά, από τον Υπουργό Υγείας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας. 

Αθήνα, 11/01/2019

                                                   

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

  • Υπουργείο Υγείας

 

Θέμα: «Χωρίς τακτικά ιατρεία και χειρουργεία η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών».

 

Τη διακοπή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων της Ορθοπεδικής Κλινικής, αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου.  Μέχρι νεωτέρας, οι γιατροί θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, τις επανεξετάσεις και τυχόν επείγοντα χειρουργεία.  Οι εφημερίες θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2019 και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν εφημερίες με «εντέλεσθαι», το οποίο μεταφράζεται σε αναγκαστική, πρόσθετη εφημερία γιατρού.

Ο λόγος που οι γιατροί οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή είναι η δραματική, συνεχιζόμενη, υποστελέχωση του τμήματος, καθώς σε αυτό εργάζονται μόλις τέσσερις (4) ιατροί και ένας (1) ειδικευόμενος, αριθμός που δυστυχώς δεν επαρκεί ώστε να αντιμετωπιστούν επαρκώς τα περιστατικά και να καλυφθούν οι εφημερίες, όλες τις ημέρες του μήνα. Δέον να λεχθεί, ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και μια απερίγραπτη καθημερινότητα για τους εργαζόμενους ιατρούς, οι οποίοι με εξοντωτικά ωράρια και πολυάριθμες εφημερίες προσπαθούν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες.

Η κρατούσα εικόνα στα Νοσοκομεία, και εν προκειμένω στο Νοσοκομείο Σερρών, είναι απαράδεκτη για τη δημόσια υγεία, η οποία συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται συνεχώς.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της;
  • Προστίθεστε να εξασφαλίσετε πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής;                                 

 

Ο  ερωτών Βουλευτής

Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C