Πολιτικη

Σέρρες: Υπόθεση Ανθόπουλου: Καταδικάστηκε αλλά για μια ψήφο δεν μπήκε φυλακή!

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος,

μετά την καταγγελία της καπνεμπόρου Οδέττης Πετρίδη, πως δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.

Ωστόσο κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Για τις υπηρεσίες του, όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδη, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών. Και σε αυτούς χορηγήθηκε αναστολή μέχρι το εφετείο.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας, δηλαδή μέχρι του ποσού των 5,7 εκατ. ευρώ. Για τον πρώην υφυπουργό, το ποσό ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα​.

Επιπλέον στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα.

Στον Γ. Ανθόπουλο και άλλους δυο, επιβλήθηκε επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: nooz.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C