Πολιτικη

Χρυσόγονος: «Ο Πολάκης μιλά σαν βασανιστής δεσμοφύλακας», δηλώνει ο Σερραίος ευρωβουλευτής

Την ανησυχία του «για το νέο κρούσμα της Πολακιάδας» με αφορμή τους χυδαίους χαρακτηρισμούς  που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

«Η επίθεση αυτή υπερβαίνει σε χυδαιότητα όλα τα προηγούμενα. Έχουμε έναν υπουργό που απευθύνεται με τον τρόπο που θα απευθυνόταν ο βασανιστής δεσμοφύλακας στον βασανιζόμενο κρατούμενο και δεν υπήρξε καμία αντίδραση και λυπάμαι γιατί ήμουν και στο παρελθόν στο κόμμα αυτό» είπε ο κ. Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το πρόβλημα είναι ότι ο Πολάκης όχι απλά διορίστηκε στη θέση αυτή από τον κ. Τσιπρα, όχι απλά είναι έμπιστος του Αλέξη Τσίπρα – γιατί προβεβλημένο στέλεχος δεν ήταν πριν την κυβέρνηση του 2015 – αλλά τον στηρίζει και δημοσίως λέγοντας ότι προσχωρεί στο δόγμα Πολάκη».

Όσον αφορά, τέλος, τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονική γλώσσας» και «μακεδόνων» στην Ελλάδα ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «από τη στιγμή που αναγνωρίζεις Βόρεια Μακεδονία και μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα χωρίς επιθετικό προσδιορισμό λογικά ο άσχετος, ο ξένος τι θα σκεφτεί, ότι υπάρχει και νότια Μακεδονία στην οποία ποιοι κατοικούν; μακεδόνες προφανώς».

«Υπάρχει μια ανακολουθία δηλαδή στο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα έπρεπε εφόσον υπήρξε ο επιθετικός προσδιορισμός για το όνομα της χώρας να υπάρχει αν μη τι άλλο αντίστοιχος επιθετικός προσδιορισμός ως προς τη γλώσσα και την εθνικότητα. Όταν υπάρχει αυτή η ασυμμετρία  και ασυνέπεια στο κείμενο της Συμφωνίας, αμέσως δημιουργείται αυτή η υπόνοια την οποία θα σπεύσουν να την εκμεταλλευτούν» κατέληξε ο κ. Χρυσόγονος.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C