Γνωρίζετε ποιος είναι ο τύπος προσώπου σας και πιο χτένισμα είναι το ιδανικό για εσάς; Εάν όχι, ελάτε να το ανακαλύψετε και να μάθετε τις καλύτερες συμβουλές για τον τύπο προσώπου σας.

 

Οβάλ πρόσωπο

 

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τα ζυγωματικά σας είναι ιδιαίτερα έντονα και το πρόσωπό σας είναι περισσότερο μακρύ παρά πλατύ.

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου προσώπου, είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει κάθε χτένισμα. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε είναι να μην δίνετε πολύ όγκο στην κορυφή των μαλλιών σας.

 

Στρογγυλό πρόσωπο

 

Το στρογγυλό πρόσωπο έχει σχεδόν τόσο πλάτος όσο έχει μήκος, αλλά έχει λίγο πιο πλατιά μάγουλα.

 

Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε ένα bob χτένισμα, ώστε να δώσετε όγκο στην κορυφή των μαλλιών σας και να κάνετε την χωρίστρα σας στο πλάι.

 

Ιδανικά για αυτόν τον τύπο προσώπου είναι τα ίσια μαλλιά. Αν δεν έχετε ίσια μαλλιά από φυσικού σας, μπορείτε να πειραματιστείτε και να τα ισιώσετε με ισιωτική ή με steampod https://romylos.gr/collections/loreal-professionel-steampod .

 

Τετράγωνο πρόσωπο

 

Αυτός ο τύπος προσώπου έχει φαρδύ κούτελο, πλατιά ζυγωματικά και έντονο πηγούνι.

 

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, τότε θέλετε να επικεντρωθείτε σε χτενίσματα που δίνουν μήκος στις πλευρές του προσώπου και που είναι φιλαριστά. Κατάλληλα για αυτόν τον τύπο προσώπου ή είναι ένα shag χτένισμα, ή ένα μακρύ bob χτένισμα.

 

 

Τριγωνικό πρόσωπο

 

Τα χαρακτηριστικά του τριγωνικού προσώπου είναι τα πλατιά ζυγωματικά και πως το πρόσωπό στενεύει προς το πηγούνι.

 

Σε αυτόν τον τύπο προσώπου ταιριάζουν απαλά bob χτενίσματα με κλίση προς το πλάι και η πλάγια χωρίστρα.

 

Ορθογώνιο πρόσωπο

 

Το ορθογώνιο πρόσωπο είναι πιο μακρύ απ’ ότι είναι πλατύ και έχει ένα τετράγωνο πηγούνι. Πιθανό είναι να έχει και μεγάλο κούτελο.

 

Αυτό το πρόσωπο το κολακεύουν χτενίσματα που δίνουν πλάτος στα ζυγωματικά του. Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, θα σας ταίριαζε ένα χτένισμα στο ύψος των ώμων, με φράντζα στο πλάι και με όγκο στην περιοχή των ζυγωματικών και με χωρίστρα στο πλαι.

 

Αδαμαντοειδές πρόσωπο

 

Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου έχει έντονες γωνίες, είναι αρκετά φαρδύ στο σημείο των κροτάφων, ενώ είναι  στενό στο κούτελο και στο πηγούνι.

 

Αν έχετε αδαμαντοειδές πρόσωπο, θα θέλετε να κάνετε την χωρίστρα σας στο πλάι και να δοκιμάσετε φιλαριστά χτενίσματα.

 

Ό,τι τύπο προσώπου κι εάν έχετε, είναι σίγουρο πως θέλετε το καλύτερο για τα μαλλιά σας. Συνεπώς μην προσπερνάτε τα ειδικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως αυτά που προσφέρει η Kerastase https://romylos.gr/collections/kerastase , για να δίνετε πάντα στα μαλλιά σας την φροντίδα που αξίζουν.