… μπροστά στη Μάγδα Φύσσα

Για «αποκτήνωση» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή των «Αταίριαστων» του ΣΚΑΙ, αποδοκιμάζοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του Κώστα Πλεύρη σε δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να έχει. Εδώ έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα.Το πρώτο είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Και το δεύτερο, με συγχωρείτε, αυτό χωρίς να έχω καμία ευθύνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί, στη Μάγδα τη Φύσσα, σε μια γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της», είπε, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης και κατέληξε: «Αυτό, με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση».

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο δικαστήριο… Όπου ο Κώστας Πλεύρης είναι συνήγορος του Γιάννη Λαγού. Εκεί λοιπόν ο Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.