Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έκανε συναντήσεις όπως ακριβώς προβλεπόταν στο Πρόγραμμα με Αγροτικούς φορείς, αντιπροσωπεία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, και σωματεία εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, καθώς και με περιβαλλοντικές Οργανώσεις και Κινήματα.

Τέλος, στο Αμφιθέατρο ΣΤΕΦ της Σχολής Μηχανικών το μεσημέρι, ανέπτυξε το θέμα «Τεχνολογία-Χρήμα-Πόλεμος» και συζήτησε με φοιτητές, καθηγητές και πολίτες, απαντώντας σε όλες τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για πάνω από δύο ώρες.

Σε δηλώσεις του στα Τοπικά ΜΜΕ κάλεσε για πολλοστή φορά τις αποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις να προσέλθουν σε Προγραμματικό Διάλογο τώρα, πριν από τις εκλογές, παρά την διαφαινόμενη μέχρις στιγμής απροθυμία τους.

Στην τοποθέτηση του χρέωσε υποκρισία στις εν λόγω πολιτικές  δυνάμεις  και τις κάλεσε να τον διαψεύσουν το επόμενο διάστημα αν δεν ευσταθεί η εκτίμηση του.

Ο γραμματέας του Μέρα 25 στήριξε την ανάγκη να γίνει  ο διάλογος αυτός τώρα  γιατί το Σύνταγμα της Ελλάδας, μετά τις εκλογές μέσα στο χρονικό πλαίσιο των τριών ημερών, δεν  δίνει περιθώρια χρόνου να αποφασιστεί το πλαίσιο συνεργασίας των δυνάμεων που θα αποτελέσουν την προοδευτική συγκυβέρνηση.

Στη συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σερρών ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε τη πανδημία για την αποδυνάμωση του ΕΣΥ.

Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με την τοπική κοινωνία και να οργανώσουν μία δυναμική αντεπίθεση για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας καθώς επίσης στηλίτευσε τον ρόλο των ΣΔΙΤ που προωθεί η Μητσοτάκης Α.Ε. στο χώρο της υγείας.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετέφεραν στο κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 και στον Γραμματέα του κόμματος όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με την πανδημία και όχι μόνο. Οι υγειονομικοί επισήμαναν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο που οδηγεί σε υπεράριθμες και πολλές φορές απλήρωτες υπερωρίες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν ακόμα την διαρκή υποχρηματοδότηση, την διαρκή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και τα διαρκή προβλήματα στις υποδομές των δημοσίων νοσοκομείων.

 

Στη συνάντηση με Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, Φορείς και Κινήματα Πολιτών, συμμετείχε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 ο Κρίτωνας Αρσένης, ο οποίος υπογράμμισε τον ταξικό πόλεμο που ζούμε με την λεηλασία της κοινωνίας και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ταξική αφύπνιση της κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση σε δημόσια γη για χάρη ιδιωτικής εταιρείας για κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος Σερρών ο Κ.Αρσένης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει και πάλι, Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Τα σχέδια του κατεστημένου και της Μητσοτάκης Α.Ε. εμείς στο ΜέΡΑ25 είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να τα αντιπαλέψουμε και τελικά να τα υπερνικήσουμε.