- 50

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, επιθυμούν να αποκτήσουν οικογένεια και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Βέβαια, είναι φορές που η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση, καθώς οι περιπτώσεις ζευγαριών διαφέρουν και πολλές είναι οι γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν έγκυος.
Τα καλά νέα, είναι πως η τεχνολογία είναι με το μέρος αυτών των ανθρώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί. Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια από τις πιο διαδεδομένες λύσεις, με την οποία μια γυναίκα θα μπορέσει να μείνει έγκυος με συγκεκριμένες μεθόδους.
Αν είστε σε μια περίοδο στη ζωή σας, κατά την οποία αναζητάτε πληροφορίες για την εξωσωματική γονιμοποίηση, είστε στο σωστό μέρος.
Στο serraikanea.gr, θα βρούμε μαζί τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται για αυτή τη διαδικασία.
- Υπάρχουν δύο κύρια είδη εξωσωματικής
Για αρχή θα δούμε τις δύο βασικές μεθόδους γονιμοποίησης. Η πρώτη είναι η απλή εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και η κυτταροπλασματική έγχυση σπερματοζωαρίου (ICSI). Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου εξαρτάται κυρίως από τη ποιότητα του σπέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η εξωσωματική γονιμοποίηση εφαρμόζεται όταν όλοι οι παράμετροι του σπέρματος είναι φυσιολογικοί. Ενώ η μικρογονιμοποιηση εφαρμόζεται κυρίως για τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας. Ο ειδικός γιατρός, όπως είναι ο Dr. Μαρίνος Τσιριγώτης, θα μπορέσει να κρίνει πιο είδος εξωσωματικής ταιριάζει στις ανάγκες σας.
- Ενδείξεις για εξωσωματική
Κάτι ακόμα που είναι σημαντικό να γνωρίζει η γυναίκα και το ζευγάρι, είναι σχετικά με τις ενδείξεις που αναδεικνύουν την εξωσωματική γονιμοποίηση ως τη καλύτερη λύση. Η οριστική απόφραξη σαλπίγγων, η ενδομητρίωση και η ανωοθυλακιορρηξία είναι μερικές από τις ενδείξεις για να μπει το ζευγάρι στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Βέβαια υπάρχουν και ενδείξεις που αφορούν την ανδρική υπογονιμότητα που οδηγούν στην λύση της εξωσωματικής.
- Ποια είναι τα στάδια
Στη συνέχεια, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν σχετικά με τα στάδια της εξωσωματικής διαδικασίας. Για αρχή, οι ειδικοί δίνουν στο ζευγάρια μια κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που βοηθά τη παραγωγή ενός ικανού αριθμού ωαρίων καλής ποιότητας. Ύστερά ακολουθεί η γονιμοποίηση των ωαρίων στο εργαστήριο και η μεταφορά των εμβρύων την τρίτη μέρα στη μήτρα της γυναίκας. Κάποιο από αυτά τα έμβρυα θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατό ώστε να προσκολληθεί στη μήτρα της μητέρας και να ξεκινήσει η εγκυμοσύνη. Έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί το όνειρο μιας γυναίκας για να γίνει μητέρα.
- Οι παρενέργειες που μπορεί να έχει η εξωσωματική
Τέλος, κάτι ακόμα που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι οι παρενέργειες που μπορεί να έχει μια τέτοια διαδικασία. Από τις γνώσεις που έχουμε, τα φάρμακα αυτά δεν προκαλούν ρίσκο για καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών. Μια παρενέργεια που είναι πιο συχνή και μπορεί να προκληθεί μέσα από μια τέτοια διαδικασία είναι η υπερδιέγερση των ωοθηκών. Ανάλογα με το ζήτημα, μπορεί η γυναίκα να χρειαστεί νοσηλεία, αναστολή της εμβρυομεταφοράς ή άλλες ιατρικές λύσεις για να μη κινδυνεύει η υγεία της.