Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σέρρες, Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν μετά το «βαθύ κόκκινο»

Ποια μέτρα θα ισχύουν

Στο “βαθύ” κόκκινο, «πολύ αυξημένου κινδύνου»  εντάσσεται από αύριο το πρωί 3 Απριλίου ο δήμος Σερρών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και εάν δεν αλλάξει κάτι με την ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί όλες τις ημέρες της εβδομάδας

-Μετακίνηση μέσω SMS στο 13033 για τους έξι γνωστούς λόγους.

-Λειτουργία λιανεμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πώληση εκτός καταστήματος μέσω click away και εντός καταστήματος με click in shop. Επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση

-Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

-Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης)

-Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

-Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

-Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης και μετάβαση κατόπιν ραντεβού.

-Επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς χρήση οχήματος.

-Λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, με sms και χωρίς χρήση οχήματος.

-Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους

πηγή: https://serres24.gr/serres-koronoios-ti-ischyei-apo-ayrio-meta-to-vathy-kokkino/

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.