Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Lockdown: Προς οδικό χάρτη σταδιακής χαλάρωσης - Τα σενάρια για 22 και 29 Μαρτίου

Εξελίξεις αναμένονται όσον αφορά τα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown, καθώς αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών

Οδικό χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να παρουσιάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία θα συνεδριάσει αύριο.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και θα εξετάσει σε ποιους τομείς μπορεί να υπάρξει μία μερική χαλάρωση, λαμβάνοντας υπόψη και την κόπωση των πολιτών μετά από ένα χρόνο lockdown.

Θα ληφθεί βεβαίως υπόψη κατά πόσον η κάθε επαγγελματική ή κοινωνική δραστηριότητα θα έχει επίπτωση στην εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα και θα υπάρξει εισήγηση για τη σταδιακή επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων σε ένα γενικό χρονικό ορίζοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο για άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο όπως τα κομμωτήρια στις 22 Μαρτίου και για άνοιγμα του λιανεμπορίου με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς στις 29 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr/koinonia/lockdown-pros-odiko-charti-stadiakis-chalarosis-ta-senaria-gia-22-kai-29-martioy.9172687.html?utm_source=Contra&utm_medium=footer&utm_campaign=24MediaWidget

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.