Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σ.Κοτσαμπάς-Εστίαση: Στις Σέρρες 1.640 επιχειρήσεις κλειστές και 3.500 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά!

Τα μέτρα είναι ασπιρίνη στον καρκίνο – Θα έχουμε «μαύρο χειμώνα»

Για πολύ δύσκολη κατάσταση μιλούν και οι επιχειρηματίες της εστίασης στις Σέρρες αφού 3.500 εργαζόμενοι και 1.640 καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην περιοχή μπαίνουν σε lockdown.

«Λουκέτο» και στο take away

Στην σημερινή απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς έβαλε «λουκέτο» και στην υπηρεσία take a way. Ετσι από τον κλάδο της εστίασης μένει ανοικτό μόνο το delivery  

Μέτρα «ασπιρίνες»

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς στα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κάνει λόγο για «ασπιρίνες» που δεν μπορούν να τους σώσουν και στέλνουν το μήνυμα ότι «κυβέρνηση και επιστήμονες δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, να εξηγήσουμε το τι συμβαίνει στον κλάδο και μετά, με ολοκληρωμένη εικόνα να αποφασίζονται τα όποια μέτρα».

Υγειονομικό πρόβλημα

 «3.500 εργαζόμενοι και 1.640 καταστήματα εστίασης και αναψυχής περνούν σε lockdown στις Σέρρες. Το υγειονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο, όπως κατέδειξε και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομείο, γι’ αυτό και οδηγηθήκαμε σε καθολικό lockdown. Τα μέτρα για την εστίαση είναι ασπιρίνη στον… καρκίνο. Είναι ελάχιστα τα μέτρα στήριξης για τον κλάδο μας και στο προηγούμενο lockdown και τώρα.

 

Ο κ. Καββαθάς έχει στείλει τα αιτήματά μας στους υπουργούς κρούοντας καμπανάκι κινδύνου για τις επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ενοίκια. Όταν ο μέσος όρος στα ενοίκια είναι από 1.000 έως 15.000 ευρώ, δεν μπορούν να καλυφθούν – συν τα άλλα έξοδα- από τις ενισχύσεις που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα.

Τι πρέπει να γίνει

Χρειαζόμαστε ρευστότητα από τις τράπεζες, την οποία δεν είχαμε και το προηγούμενο διάστημα, χρειαζόμαστε τις αναστολές συμβάσεων και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και μετά το lockdown.

Ο χειμώνας προμηνύεται «μαύρος» γιατί ο κόσμος δεν θα μπει μέσα στα μαγαζιά εύκολα. Χρειάζονται γενναία μέτρα να ληφθούν.

Στις Σέρρες πολλά καταστήματα δεν άνοιξαν από το πρώτο lockdown, θα υπάρξουν κι άλλα λουκέτα και ανεργία τώρα. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι «δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Ζητάτε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να μιλήσουμε».

Πηγή: anexartitos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.