Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σέρρες, Ανδρέας Μιχαήλος & Συνεργάτες: Προστατεύονται οι εργαζόμενοι ή οι θέσεις εργασίας;

Το ερώτημα δείχνει να παραπέμπει στο διαχρονικό δίλημμα  «η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα», ωστόσο η κρισιμότητα του για εργαζόμενους και εργοδότες δεν συγχωρεί  αμφισημίες.

Η ρήτρα  διατήρησης των ίδιων θέσεων εργασίας  κλιμακώνεται, ώστε  αρχικά να προστατεύει και ατομικά κάθε εργαζόμενο ως προς τη διατήρηση της θέσης εργασίας του και  σταδιακά εξελίσσεται σε υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί  τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, χωρίς να δεσμεύεται για συνέχιση της απασχόλησης συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Κομβική για την κατανόηση των σχετικών διατάξεων είναι η νομοθετική πρόβλεψη  της ακυρότητας των καταγγελιών, καθώς όπου ρητά προβλέπεται ως έννομη συνέπεια της απόλυσης συνεπάγεται και εξατομικευμένη προστασία της θέσης εργασίας.

Ειδικότερα από τις 18 Μαρτίου 2020 εξατομικευμένη προστασία της θέσης εργασίας ισχύει για τις  επιχειρήσεις-εργοδότες, που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, διότι σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες .

Αντίστοιχα εξατομικευμένη προστασία της θέσης εργασίας ισχύει και για τις επιχειρήσεις - εργοδότες, που επαναλειτουργούν κατά το μήνα Μάιο μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους με εντολή δημόσιας αρχής, εφόσον κάνουν χρήση της παράτασης αναστολής εργασίας για μέρος του προσωπικού τους. Κατά τη διάρκεια ισχύος της παράτασης της αναστολής απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.

Αντίθετα αν  οι ανωτέρω επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις-εργοδότες δεν κάνουν χρήση του μέτρου της παράτασης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους και προβούν σε οριστική ανάκληση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων τους, εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να καταγγείλουν τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους.

Η ρήτρα διατήρησης των ίδιων θέσεων εργασίας  διαφοροποιείται μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος παράτασης αναστολής εργασίας. Για το χρονικό διάστημα των 45 ημερών που ακολουθεί τη λήξη της σύμβασης δεν προβλέπεται ως έννομη συνέπεια η ακυρότητα των καταγγελιών και συνεπώς δεν ισχύει η εξατομικευμένη προστασία της θέσης εργασίας του εκάστοτε εργαζόμενου.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας και με το ίδιο είδος σύμβασης εργασίας για σαράντα πέντε ημέρες από το χρόνο λήξης της  αναστολής συμβάσεων εργασίας. Η πρόβλεψη για διατήρηση του ίδιου αριθμού θέσεων εργασίας δεν συνεπάγεται και προστασία της θέσης εργασίας κάθε μισθωτού. Επομένως μετά τη λήξη της παράτασης της αναστολής και για το χρονικό διάστημα των 45 ημερών που ακολουθεί, οι εργοδότες μπορούν να απολύσουν συγκεκριμένο μισθωτό, εφόσον τον αντικαταστήσουν για να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας.

Εξαιρετικές ρυθμίσεις και επέκταση της εξατομικευμένης προστασίας της θέσης εργασίας προβλέπεται για:

1) Τις  πληττόμενες επιχειρήσεις- εργοδότες  που δεν έκαναν χρήση του μέτρου της παράτασης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους έχουν υποχρέωση να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας που είχαν κατά την 21η Μαρτίου 2020 για σαράντα πέντε ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους.

2)Τις  επιχειρήσεις - εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης για «Λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας», υποχρεούνται, για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου να διατηρήσουν, τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας, που σημαίνει ότι για τους εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης αυτής, απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη. Δεν προβλέπεται ανάλογη εξατομικευμένη προστασία της θέσης εργασίας για την περίπτωση της μεταφοράς προσωπικού σε επιχειρήσεις του ίδιου ομίλου.

Το δικηγορικό γραφείο ΜΙΧΑΗΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ιδρύθηκε το 2005 από τον Ανδρέα Μιχαήλο, δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, με Μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δίκαιο. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και νομικός εκπρόσωπος εργαζομένων σε ζητήματα εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας με μεγάλη εμπειρία.

Τον Ανδρέα Μιχαήλο πλαισιώνει μία ομάδα δικηγόρων, που ο καθένας είναι εξειδικευμένος σε άλλο νομικό αντικείμενο, καθώς επίσης ένας συμβολαιογράφος και ένα λογιστικό γραφείο, προκειμένου να είναι σε θέση η ΜΙΧΑΗΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ να υποστηρίζει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες που προκύπτουν για κάθε υπόθεση.

Πρόκειται για μία σύγχρονη δικηγορική ομάδα η οποία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και παρέχει νομικές υπηρεσίες, εκπροσωπώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις σε δικαστικές και εξωδικαστικές υποθέσεις για όλους τους τομείς του δικαίου.

Έχει γραφεία σε 3 πόλεις, ενώ επιδίωξη είναι να επεκτείνει το δίκτυό της και σε νέες περιοχές.

Διευθύνσεις

Θεσσαλονίκη, Φράγκων 6-8, T 2310 242 217

Συνεργαζόμενο γραφείο στις Σέρρες: Υψηλάντου 1, Τ 23210 20377

Νάουσα, Ζαφειράκη 57, T 2332 503 170

www.andreasmichailos.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.