Οικονομια

Σέρρες: Σε διακοπές ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ Σερρών

Αφορά κυρίως πελάτες του κοινωνικού τιμολογίου που σφυρίζουν «κλέφτικα»...

  • Δημ. Ματθαίου: «Κοινωνικό τιμολόγιο δεν σημαίνει,  δεν πληρώνουμε καθόλου»

Σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ Σερρών προς τους ασυνεπείς καταναλωτές  οι οποίοι σφυρίζουν κλέφτικα, αδιαφορούν προκλητικά και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Πρόκειται για καταναλωτές που ενώ είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό τιμολόγιο, απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 75% άλλα δείχνουν απροθυμία να  πληρώσουν στη ΔΕΗ  το 25% της αξίας του ρεύματος που καταναλώνουν.

Αυτά μας αποκάλυψε μιλώντας στο «Σ.Θ.» ο προϊστάμενος του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ Σερρών Δημήτρης Ματθαίου ο οποίος μας εξήγησε την υφιστάμενη κατάσταση λέγοντας τα εξής:

«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να  προχωρήσουμε σε διακοπές  ρεύματος  σε καταναλωτές- πελάτες μας που ενώ είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό τιμολόγιο και έχουν σημαντική έκπτωση, αυτοί αδιαφορούν και δεν προσέρχονται  να καταβάλλουν ένα ποσό έναντι των οφειλομένων  απέναντι στην επιχείρηση. Η έκπτωση που απολαμβάνουν είναι σημαντική αλλά δεν μπορεί η ΔΕΗ να τους χαρίζει και αυτό το μικρό ποσό που πληρώνουν.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν το ρεύμα από το 2015 και το 2016. Το χειμώνα κάνουν χρήση των κλιματιστικών τους για να ζεσταθούν και έτσι διογκώνουν τους λογαριασμούς τους. Το κοινωνικό τιμολόγιο δεν είναι έτσι όμως. Κοινωνικό τιμολόγιο δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνουμε τίποτε. Είναι μία σημαντική υπηρεσία  και δεν πρέπει οι συμπολίτες μας, οι οικονομικά αδύνατοι να το ακυρώνουν με την ασυνέπεια τους να μην πληρώνουν καθόλου.

Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι κοινωνικά αδύνατοι αλλά δεν μπορεί η ΔΕΗ να τους δίνει δωρεάν  ρεύμα».

 «Δεν προσέρχονται ούτε για διακανονισμό»

Ο Δημήτρης Ματθαίου μας δήλωσε επίσης ότι παρατηρείται απροθυμία από τους κακοπληρωτές καταναλωτές- του κοινωνικού τιμολογίου- ακόμη και στο να συνάψουν κάποιο διακανονισμό με ευνοϊκούς όρους με αποτέλεσμα να εκδίδονται διακοπές λόγω χρεών.

«Είναι δυσάρεστες αυτές οι καταστάσεις αλλά είναι το ύστατο μέτρο η διακοπή προμήθειας ρεύματος  για να λάβει η ΔΕΗ  τα οφειλόμενα.» κατέληξε.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.