Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σέρρες, Μιχαήλος & Συνεργάτες: Συμβασιούχοι ορισμενου χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητητα Σερρών

Από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις προκύπτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο εργαζόμενος την αποζημίωση των 800€ αποτελεί η αναστολή της σύμβασης εργασίας του και η μη ύπαρξη ενεργής σύμβασης...

Ωστόσο μετά από πολλά μηνύματα αναγνωστών της ιστοσελίδας https://serraikanea.gr/ προέκυψε για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών το εξής πρόβλημα:

Με την  υπ’ αριθμ. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκληση του ΟΑΕΔ  (ΑΔΑ:ΩΖΕΒ4691Ω2-ΝΛ4) «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΕΠΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ 30.333 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», τοποθετήθηκαν ωφελούμενοι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Οι ανωτέρω συμβάσεις ορισμένου χρόνου έληξαν εντός του Ιανουαρίου του 2020, ωστόσο οι εργαζόμενοι που μετά τη λήξη της σύμβασης τους με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συνέχισαν να απασχολούνται σε άλλους εργοδότες, κατά τη διαδικασία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800  €,  λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας από τον τελευταίο εργοδότη, διαπιστώνουν  ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εργοδότη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών παραμένουν ακόμα ενεργές, αν και έχουν λήξει ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν την  υπεύθυνη δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να λάβουν τα 800€ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Σερρών και ο ΟΑΕΔ Σερρών παραπέμπουν τους συμβασιούχους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας για να υποβάλλουν εγγράφως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ενόψει του ότι εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων πρέπει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών να κινητοποιηθεί άμεσα και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το δικηγορικό μας γραφείο.Το δικηγορικό γραφείο ΜΙΧΑΗΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ παρέχει νομικές υπηρεσίες εκπροσωπώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις σε δικαστικές και εξωδικαστικές υποθέσεις για όλους τους τομείς του δικαίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 από τον Ανδρέα Μιχαήλο, δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω με Μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δίκαιο. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και νομικός εκπρόσωπος εργαζομένων σε ζητήματα εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας με μεγάλη εμπειρία.

Τον Ανδρέα Μιχαήλο πλαισιώνει μία ομάδα δικηγόρων, που ο καθένας είναι εξειδικευμένος σε άλλο νομικό αντικείμενο, καθώς επίσης ένας συμβολαιογράφος και ένα λογιστικό γραφείο, προκειμένου να είναι σε θέση η ΜΙΧΑΗΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ να υποστηρίζει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες που προκύπτουν για κάθε υπόθεση. Πρόκειται για μία σύγχρονη δικηγορική ομάδα η οποία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη. Έχει γραφεία σε 3 πόλεις, ενώ επιδίωξη είναι να επεκτείνει το δίκτυό της και σε νέες περιοχές.

 

Συνεργαζόμενο Γραφείο στις Σέρρες

Υψηλάντου 1


Θεσσαλονίκη

Φράγκων 6-8

T  2310 242 217

 

Νάουσα

Ζαφειράκη 57

T  2332 503 170

 

www.andreasmichailos.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.