Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σέρρες, Δήμος Βισαλτίας: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη λαϊκή αγορά σε Νιγρίτα και Δημητρίτσι

Από την Δημοτική Αρχή Βισαλτίας ανακοινώνεται ότι

οι λαϊκές αγορές Νιγρίτας (Σάββατο 21 Μαρτίου) και Δημητριτσίου (Δευτέρα 23 Μαρτίου), θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.

Σύμφωνα με το εδάφιο 6 της εγκυκλίου 5/18-03-2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα μέτρα προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19,  καλούνται οι επαγγελματίες- παραγωγοί να τηρήσουν αυστηρά τις παρακάτω οδηγίες:

  1. ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
  2. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,
  3. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

 
Μετά το πέρας της λαϊκής, τόσο στην Νιγρίτα (21/3/2020) όσο και στο Δημητρίτσι (23/3/2020), και κατά τις απογευματινές ώρες, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βισαλτίας θα προχωρήσει στην απολύμανση του χώρου της λαϊκής αγοράς. Παρακαλούνται οι δημότες να μην σταθμεύσουν τα οχήματά τους στους συγκεκριμένους χώρους εάν δεν ολοκληρωθούν οι παραπάνω ενέργειες.

Τονίζεται πως όλα τα έκτακτα μέτρα λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν χρειάζεται πανικός. Είναι απαραίτητο, να δείξουμε όλοι ψυχραιμία και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η συνάθροιση πολιτών άνω των 10 ατόμων!

 

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.