Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σέρρες: Έπεσαν οι υπογραφές για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Στην κοινοπραξία Royal Sugar - Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στο Πλατύ και τις Σέρρες

- «Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο χάρτη της παραγωγής ζάχαρης», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

 
Στην κοινοπραξία Royal Sugar- Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας εκμισθώνονται επισήμως τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και τις Σέρρες έπειτα από την σχετική συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγο στο υπουργείο Ανάπτυξης μεταξύ της διοίκησης της βιομηχανίας, του βασικού πιστωτή (της τράπεζας Πειραιώς) και της κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό τίμημα εκμίσθωσης ανέρχεται στα 490.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ ενώ στη συμφωνία προβλέπεται η απορρόφηση του συνόλου της τευτλοπαραγωγής.

 
Η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης στο twitter μετά την υπογραφή

Άδωνις Γεωργιάδης
 
@AdonisGeorgiadi
 
 

Μία μεγάλη επιτυχία για την Χώρα και την Κυβέρνηση υπεγράφη πριν λίγο στο @MinDevGR . Επετεύχθη συμφωνία της ΕΒΖ, της Πειραιώς, της Συν. Τράπεζας Κ. Μακεδονίας και της εταιρίας Royal Sugar που διασώζει την παραγωγή τεύτλων και βάζει άμεσα σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Πλατύ.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
 
65 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
 
Γεωργιάδης: Η  Ελλάδα θα ξαναμπεί στον  χάρτη

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από δική μου επίπονη προσπάθεια, του κ. Σκρέκα και του κ. Παπαθανάση, βρήκε τη λύση του. Ένας δυνατός Έλληνας επιχειρηματίας, ο κύριος Καραθανάσης, αποφάσισε να αναλάβει ένα σημαντικό ρίσκο, αλλά στο τέλος θα βγάλει και τους τευτλοπαραγωγούς και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ασπροπρόσωπους. Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο χάρτη της παραγωγής ζάχαρης», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 


Πηγή: newmoney.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.