Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Επιμελητήριο Σερρών: Ο Χρήστος Μέγκλας επισκέφθηκε τον Τύμβο Καστά (ΦΩΤΟ)

Τον Τύμβο Καστά και τις ανασκαφές εκεί επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας, συνοδεύοντας κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εισήλθε στο χώρο της ανασκαφής και αντίκρισε τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν εκεί, ύστερα από πρόσκληση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Εκεί παρευρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, η δημοσιογράφος και στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού, Άννα Παναγιωταρέα και ο Βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης. Την ξενάγηση στην ανασκαφή και στα ευρήματα έκανε η νέα Τομεάρχης Πολιτισμού της ΠΚΜ, Κατερίνα Περιστέρη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν το πώς θα συνεχιστούν οι ανασκαφές. Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο στάθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στην Κατερίνα Περιστέρη, βοηθώντας το ανασκαφικό έργο ηθικά αλλά και έμπρακτα, προσφέροντας ένα κοντέινερ για την εξυπηρέτηση των τεχνικών και των αρχαιολόγων, δείχνοντας έτσι πόσο σημαντικά θεωρεί τα ευρήματα του Τύμβου Καστά που μπορούν με τη σωστή ανάδειξη και αξιοποίησή τους να αποτελέσουν ένα μεγάλο αναπτυξιακό πλεονέκτημα για το Ν. Σερρών.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.