Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Κέντρο Διδασκαλίας Ιδιαιτέρων Μαθημάτων: Εκτιμήσεις θεμάτων για Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά Προσανατολισμού

Τα φετινά θέματα των Αρχαίων Ελληνικών χαρακτηρίζονται ως διαχειρίσιμα από τους μαθητές, που έχουν κάνει την αντίστοιχη προετοιμασία, αν και υπάρχουν εκφωνήσεις που παρουσιάζουν πρωτοτυπία και ζητούνται δεδομένα -εντός της διδακτέας ύλης-, που δεν έχουν ζητηθεί σε παρελθόντα έτη...

Αναλυτικότερα, το ζητούμενο Α1 είναι συνδυασμός κλειστού και ανοιχτού τύπου ενώ προσοχή χρειάζεται στο ερώτημα Β1 καθώς θα πρέπει να αντληθούν πληροφορίες περισσότερο από την αμέσως προηγούμενη ενότητα και όχι μόνο από τη δοθείσα. Η εισαγωγή για άλλη μια χρονιά εξετάζεται με τη μορφή Σωστού-Λάθους, ενώ στους μαθητές δόθηκε και παράλληλο κείμενο για συγκριτική εξέταση.

Η ερώτηση κατανόησης στο άγνωστο κείμενο απαιτεί μελέτη ολόκληρου του κειμένου, και όχι μόνο του αποσπάσματος που ζητείται για μετάφραση. Το κομμάτι των ζητουμένων της γραμματικής απομακρύνεται από όσα ζητούνταν τα προηγούμενα έτη και παρουσιάζεται περισσότερο απλοποιημένο. Στη σύνταξη, οι μαθητές πρέπει να δώσουν προσοχή στο Γ4β καθώς η διατύπωση ίσως τους μπερδέψει (μετατροπή από παθητική σύνταξη σε ενεργητική).

Χρειάζεται σωστή διαχείριση του χρόνου, για να απαντηθούν πλήρως όλα τα ερωτήματα, στα οποία όμως ένας ολοκληρωμένα προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να ανταποκριθεί.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ-ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ ΜΑΡΙΑ-ΚΕΧΛΙΜΠΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2019 ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Τα φετινά θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται διαβαθμισμένης δυσκολίας για καλά προετοιμασμένους μαθητές και λίγο πιο εύκολα διαχειρίσιμα από τα περσινά.

Το θέμα Α παρουσιάζει πρωτοτυπία καθώς για πρώτη φορά ζητείται αιτιολόγηση στην άσκηση τύπου Σωστό-Λάθος. 

Το θέμα Β κινείται στα πλαίσια των περσινών θεμάτων ζητώντας γραφική παράσταση συνάρτησης.

Στο θέμα Γ δίνεται συνάρτηση διπλού τύπου με ρυθμό μεταβολής και απαιτείται πολύ καλή κατανόηση των μαθηματικών εννοιών.

Το θέμα Δ αφορά άσκηση εφαπτομένων και εμβαδών. Απαιτείται επίσης πολύ καλή κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και  εμφανίζει δυσκολίες στο ερωτήματα Δ3 και Δ4.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΧΑΜΠΑΡΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ-ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

www.kentrodidaskalias.gr

Θα βρείτε το Κέντρο Διδασκαλίας Ιδιαιτέρων Μαθημάτων στις Σέρρες, στην Οδό Βασιλέως Ηρακλείου 2, στο 2ο όροφο.

Τηλ: 2321120198

Κάντε like στη σελίδα του Κέντρου στο Facebook!


Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.