Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Οικονομια

Σέρρες: Νέα ιστορικά υψηλά για την Κρι Κρι σε τέτοιο κλίμα

Το να καταφέρνει μια μετοχή – σε τέτοιο κλίμα – να κλείνει σε νέα ιστορικά υψηλά, είναι αν μη τι άλλο άξιο αναφοράς, αξίζουν εύσημα!

Ο λόγος για τη μετοχή της Κρι Κρι που χθες, παρ’ ότι όλο σχεδόν το Χ.Α. βυθίστηκε χαμηλότερα, έκλεισε στα 5,30 ευρώ με άνοδο 1,15 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση πλέον να έχει εκτοξευτεί στα 175 εκατ. ευρώ!

 

Θυμίζουμε πως η Κρι Κρι συμμετείχε στο 2ο Road Show για τα Mid Caps του Χ.Α. που έγινε την περασμένη Πέμπτη 9 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πληθώρας εγχώριων αλλά κυρίως ξένων αναλυτών και διαχειριστών κεφαλαίων.

Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε πως η Κρι Κρι έχει εξαιρετική συνέπεια – επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά – κάτι που δε θα αργήσει να τις αποφέρει και πιο ηχηρή… ψήφο από ξένους επενδυτές, ήτοι κάποιο καλό placement.

Η απόδοση της μετοχής τα τελευταία χρόνια είναι για... σεμινάριο: Φέτος, το 2019 ενισχύεται περί το 30%, το 2018 κέρδισε 41,2% και το 2017 ενισχύθηκε κατά 56%.

H Σερραϊκή εταιρεία αποτελεί ένα από τα πλέον φωτεινά παραδείγματα σε όλο το χρηματιστήριο την τελευταία 20ετία, δεδομένου ότι χρησιμοποίησε τα κεφάλαια που άντλησε σωστά, έχοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη την τελευταία 15ετία…

Ο κύκλος εργασιών το 2018 έφτασε στα 94,23 εκατ. ευρώ έναντι 79,25 εκατ. ευρώ το 2017 παρουσιάζοντας ισχυρή αύξηση κατά 18,9%!

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 17,29 εκατ. ευρώ έναντι 12,45 εκατ. το 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν στα 10,12 εκατ. ευρώ έναντι 7,34 εκατ. ευρώ το 2017.

Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στο 36,3% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων, παρουσιάζοντας αύξηση +41,7%. Πρόκειται για αποτέλεσμα που πρωτίστως προέρχεται από την αξιοποίηση της δυναμικής του ελληνικού γιαουρτιού, στις (δύσκολες και απαιτητικές) αγορές της Μ. Βρετανίας και της Ιταλίας, καθώς και από πωλήσεις παγωτού στη Μ. Βρετανία.

Πηγή: Reporter.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.