Δημοσίευση από Inside Sources

 

 

Ο Ιούνιος, ο Εθνικός Μήνας Γλυκισμάτων, περιγράφεται από την Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστείων ως «μια εποχή για να γιορτάσουμε τις αυθεντικές, διασκεδαστικές λιχουδιές που παράγουν οι εταιρείες γλυκισμάτων για περισσότερα από 100 χρόνια».

Αυτό που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι τα γλυκά χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ως μέσο που βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος.

Σήμερα, εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν γεύσεις που μιμούνται τέτοιες γλυκές λιχουδιές για να μην καπνίζουν. Τα γλυκά και οι γεύσεις γλυκισμάτων δεν είναι κάτι το καινούργιο στις προσπάθειες να βοηθηθεί ο κόσμος να σταματήσει το κάπνισμα. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google παρέχει συνδέσμους σε πολλές ομάδες υγείας που συνιστούν τσίχλες και καραμέλες για τον περιορισμό της λαχτάρας για τσιγάρο.

Για παράδειγμα, ενώ το PEZ Candy συνδέεται συνήθως με πλαστικούς σωλήνες και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, το ιδιόρρυθμο ζαχαρωτό έχει ιστορικό βοήθειας των ανθρώπων στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος. Στην πραγματικότητα, ο κατασκευαστής της καραμέλας, ο Αυστριακός Eduard Haas III, εφηύρε την καραμέλα PEZ τη δεκαετία του 1920 ως εναλλακτική λύση στο κάπνισμα. Αυτή η γνωστή λιχουδιά πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1952.

Κατά τη διάρκεια των ετών, πολλοί, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων υγείας, έχουν προωθήσει την ιδέα της αντικατάστασης του τσιγάρου με καραμέλες. Το 1997, ένα στέλεχος καπνοβιομηχανίας έκανε τον περίεργο ισχυρισμό ότι τα τσιγάρα δεν ήταν περισσότερο εθιστικά από τα καραμελάκια Gummy Bears.

Το Health Partnership Project και το California Medical Association Foundation εκμεταλλεύτηκαν αυτόν τον ισχυρισμό και ξεκίνησαν το πρόγραμμα Bears for Butts, το οποίο έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια. Δινόταν ένα δωρεάν σακουλάκι με τα τζελ αρκουδάκια, συμβουλές για διακοπή και οδηγίες για την αποφυγή του παθητικού καπνίσματος, σε όποιον παρέδιδε τα τσιγάρα του.

Μια γνωστή φαρμακευτική εταιρεία χρησιμοποιεί γεύσεις φρούτων και γλυκισμάτων στα προϊόντα της θεραπείας υποκατάστασης νικοτίνης (NRT) και κάποτε χρησιμοποιούσε το διαφημιστικό σλόγκαν «η επιτυχία δεν είχε ποτέ τόσο γλυκιά γεύση». Τα προϊόντα NRT είναι διαθέσιμα σε διάφορες επιλογές, όπως τσίχλες και παστίλιες.

Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν εμφανιστεί νέα προϊόντα που έχουν ουσιαστικά εξουδετερώσει τα ποσοστά καπνίσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα https://www.replacesmoke.com  είναι 95 τοις εκατό πιο ασφαλή από το κάπνισμα και έχουν περίπου διπλάσια αποτελεσματικότητα διακοπής του καπνίσματος από ότι τα NRT.

Συμπτωματικά, οι ενήλικες προτιμούν τις αρωματικές γεύσεις στα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου https://www.replacesmoke.com/ , με τις πιο δημοφιλείς να είναι τα φρούτα και τα γλυκά. Οι ενήλικες που άτμιζαν ηλεκτρονικά τσιγάρα με αρωματική γεύση είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να κόψουν το κάπνισμα από εκείνους που δεν το έκαναν.

Παρά τη λανθασμένη αντίληψη ότι «οι γεύσεις προσελκύουν τα παιδιά», ο κύριος λόγος που δίνεται από τους ίδιους τους νέους ως προς τον πειραματισμό τους με προϊόντα ατμίσματος είναι η περιέργεια, ακολουθούμενη από την επιρροή της οικογένειας ή των φίλων που τα χρησιμοποιούν και μετά οι γεύσεις. Οι μη καπνιστές έφηβοι που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ ηλεκτρονικά τσιγάρα παρουσιάζουν το μικρότερο ενδιαφέρον για τα αρωματισμένα προϊόντα ατμίσματος.

Πολιτείες όπως το New Jersey έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα χρήσης από τους νέους και έχουν απαγορεύσει την πώληση όλων των προϊόντων ατμίσματος που δεν έχουν γεύση καπνού. Εν τω μεταξύ, οι ενήλικες στο New Jersey λατρεύουν τις γεύσεις φρούτων και καραμέλας, με μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες γεύσεων γλυκισμάτων στην πολιτεία να είναι η Starburst.

Η γραμμή της δημόσιας υγείας είναι κάπως θολή σε ότι αφορά στα γλυκά, καθώς ένας οδοντίατρος εφηύρε τη μηχανή για το μαλλί της γριάς (γνωστή και ως νεράιδα) το 1879. Αυτή τη λιχουδιά την έχουν απολαύσει άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και πολλοί ενήλικες έχουν υιοθετήσει τη γεύση σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα , όπως η βότκα με γεύση μαλλί της γριάς. Οι καταναλωτές αρέσκονται ακόμη και στο συνδυασμό αυτού του ζαχαρωτού με μπέικον ή και μακαρόνια με τυρί που έχουν επίγευση μαλλί της γριάς.

Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, George Murphy, από την California, είχε πάντα καραμέλες στο γραφείο του για να προσφέρει στους συναδέλφους του, μια παράδοση που ξεκίνησε περίπου 100 χρόνια μετά τη γέννηση των γλυκισμάτων που ονομάζονται conversation hearts. Σήμερα, τα μέλη του Κογκρέσου εφοδιάζουν εκ περιτροπής αυτό που έχει γίνει γνωστό ως Candy Desk.

Είναι μάλλον περίεργο το γεγονός ότι οι νομοθέτες συμμετέχουν στην απόλαυση των γλυκισμάτων ενώ προσπαθούν να απαγορεύσουν τα υγρά αναπλήρωσης https://www.replacesmoke.com/eshop/ygra-anaplirosis με γεύσεις φρούτων και γλυκών που έχουν βοηθήσει χιλιάδες ψηφοφόρους τους να σταματήσουν το κάπνισμα. Αυτά τα προϊόντα όχι μόνο συνέβαλαν στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, αλλά έχουν επίσης αποφέρει δολάρια από φόρους και έχουν προσφέρει θέσεις εργασίας στους ψηφοφόρους.

Χάρη στον Εθνικό Μήνα Γλυκισμάτων, ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε τον ρόλο που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν οι γλυκιές γεύσεις στη διακοπή του καπνίσματος.

 

Πηγή: https://insidesources.com/the-road-to-quitting-smoking-is-paved-with-candy/?fbclid=IwAR3WV1F_WnVT6oMWWCjEE5aoZj_2ap34plItbzYWcyXv8HDJQ5NdHSxxdPY&fs=e&s=cl