Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια αλλά είτε σας στενεύουν είτε νιώθετε πως σας είναι μεγάλα; Σε αυτό το άρθρο, θα αναπτύξουμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να νιώθετε άνεση σε κάθε σας βήμα.

  • Αγορά

Πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας, θα πρέπει να δοκιμάζετε πάντα τα παπούτσια σας, να περπατάτε πάνω σε αυτά ώστε να βεβαιωθείτε πως είναι κατάλληλα για εσάς. Αποφύγετε τις online αγορές αν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος που φοράτε. Πολλές εταιρείες διαφέρουν ως προς τη φόρμα εφαρμογής, οπότε το νούμερο των παπουτσιών μεταβάλλεται από brand σε brand και τύπο παπουτσιών. Για παράδειγμα το μέγεθος διαφέρει στα αθλητικά παπούτσια σε σχέση με τα sneakers ή τα δερμάτινα μποτάκια.

  • Μέγεθος

Θέλετε να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια από ένα online κατάστημα; Για να αποφύγετε μια λάθος αγορά, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τα δοκιμάσετε, μπορείτε να βρείτε το μέγεθος σας με αυτό το tip. Θα χρειαστείτε ένα χαρτί, ένα μολύβι και έναν χάρακα ώστε να βρείτε τα εκατοστά του ποδιού σας και να βρείτε το μέγεθος σας. Σχεδόν όλες οι εταιρείες αναφέρουν τα μεγέθη (ΕU, UK, US και άλλα)  σύμφωνα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε καθώς επίσης και τα εκατοστά. Αυτή η οδηγία βοηθάει πολύ ώστε να επιλέξετε το μέγεθος σας αν δεν είστε σίγουροι για το νούμερο που φοράτε σε αυτό το brand. Χρησιμοποιήστε μια λευκή κόλλα χαρτί στο πάτωμα μπροστά από τον τοίχο, τοποθετήστε την πατούσα σας πάνω στο χαρτί με τη φτέρνα τοποθετημένη στον τοίχο, έπειτα με ένα μολύβι κάντε μια γραμμή στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και με έναν χάρακα μετρήστε τα εκατοστά μέχρι τη γραμμή που χαράξατε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να παραγγείλετε online οποιοδήποτε ζευγάρι παπούτσια σας αρέσει χωρίς να φοβάστε για το λάθος μέγεθος.

  • Εφαρμογή

Μήπως έχετε παρατηρήσει φουσκάλες στο πόδι και αποφεύγετε να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια; Αν αγοράσατε ή έχετε στην συλλογή σας ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία σας στενεύουν αρκετά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν τεχνίτη παπουτσιών. Στα εργαστήρια τους διαθέτουν εξειδικευμένα εργαλεία τα οποία μπορούν να ανοίξουν τα δέρματα των παπουτσιών χωρίς να φθείρουν το υλικό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να φοράτε με άνεση τις δερμάτινες μπότες ή τις γόβες σας. Αν πάλι, αισθάνεστε τα παπούτσια σας να είναι μεγάλα, επιλέξτε να βάλετε ανατομικούς πάτους τα οποία θα σας βοηθήσουν να έχετε σταθερή εφαρμογή στα παπούτσια.

  • Επιθέματα

Για να μπορείτε να φοράτε όλα τα παπούτσια σας με άνεση, θα πρέπει να αγοράσετε επιθέματα πληγών και πάτους παπουτσιών. Μπορείτε να επιλέξετε για τα sneakers σας πάτους με gel οι οποίοι θα σας ανακουφίζουν σε κάθε σας βήμα. Επιπλέον για να ανακουφιστείτε από τις πληγές στη φτέρνα και τον πόνο από τους κάλους, ενισχύστε το φαρμακείο του σπιτιού σας με επιθέματα για κάλους και επιθέματα φτέρνας. Προμηθευτείτε επίσης, ένα αποσμητικό ποδιών για την κακοσμία και φροντίστε να καθαρίζετε πολύ συχνά τα παπούτσια σας.

Να επιλέγετε πάντα με προσοχή τα υποδήματα σας καθώς μια λάθος εφαρμογή μπορεί να σας προκαλέσει τραυματισμούς, ενόχληση, φουσκάλες, ακόμη και πόνο στη μέση.