Πρόσφατα μετακομίσατε σε ένα σπίτι που χρειάζεται οπωσδήποτε μόνωση;

Ανακαινίζετε το επαγγελματικό σας χώρο και σκέφτεστε να το θερμομονώσετε για να επωφεληθείτε από τα οφέλη;

Παρατηρήσατε μούχλα στους τοίχους του προσωπικού ή του επαγγελματικού σας χώρου και θέλετε να στεγανοποιήσετε τη ταράτσα του κτιρίου;

Γράφει: Μαίρη Κάντα

Αν απαντήσατε καταφατικά σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Σε αυτό, δηλαδή, όπου θα ενημερωθείτε πλήρως για το σπουδαίο ρόλο που επιτελεί η μόνωση σε ένα οίκημα (σπίτι, κατάστημα, γραφείο) και φυσικά για την τεχνική εταιρεία Monotica που είναι γνωστή για την 30ετή δραστηριότητα της και για τις πολυάριθμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Είναι χρήσιμη η μόνωση ενός οικήματος;

«Είναι πραγματικά χρήσιμο να μονώσω το χώρο μου;» Αρκετά συχνά άτομα επικοινωνούν με την εταιρεία μονώσεων Monotica και κάνουν αυτή ή κάποια παρόμοια ερώτηση. Η πιο σύντομη, μονολεκτική απάντηση είναι «Φυσικά!» αλλά θα εξηγήσουμε και όλους τους λόγους που είναι σημαντική η μόνωση για ένα οποιοδήποτε χώρο.

 

Έτσι, η μόνωση συνδέεται στενά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριο. Με την μόνωση ελαχιστοποιείται σημαντικά η μεταφορά θερμότητας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου ενός οικήματος.

 

Δηλαδή, τον χειμώνα η θερμότητα που προέρχεται από τα συστήματα θέρμανσης που βάζουμε σε λειτουργία (καλοριφέρ, κλιματιστικό, σόμπα) παραμένουν μέσα στο χώρο.

 

Αντίθετα, το καλοκαίρι χάρη στη μόνωση δεν επιτρέπεται η είσοδος της θερμότητας από τον εξωτερικό χώρο στο εσωτερικό και γι αυτό μειώνεται η χρήση του ανεμιστήρα ή του κλιματιστικού.

 

Από την στιγμή που ελαχιστοποιείται η χρήση ενέργειας για την ψύξη ή την θέρμανση του οικήματος τότε αυτόματα μειώνονται και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου. Επιπλέον, ένας καλά μονωμένος επαγγελματικός χώρος προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον για τους εργαζομένους που απασχολούνται τις περισσότερες ώρες της ημέρας, καθώς μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος που προέρχεται από το εξωτερικό και διατηρείται η σωστή θερμοκρασία. Το ίδιο συμβαίνει και όταν μονώνεται σωστά ένα σπίτι.

 

Η μόνωση ενός οικήματος είναι ωφέλιμη και για την υγεία του ιδιοκτήτη του. Πιο συγκεκριμένα βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό χώρο καθώς δεν διεισδύουν εξωτερικοί ρύποι όπως επιβλαβή σωματίδια, σκόνη, καπνός που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

 

Επίσης, αποτρέπεται η είσοδος της υγρασίας από το εξωτερικό χώρο και προλαμβάνεται η δημιουργία μούχλας στο εσωτερικό.

 

Όλοι γνωρίζουμε πόσα σοβαρά προβλήματα υγείας μπορούν να προκληθούν από την εμφάνιση της μούχλας στους εσωτερικούς χώρους. Με την εισπνοή των σπόρων μούχλας είναι δυνατόν να προκληθούν στους ανθρώπους διάφορα αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, πονοκέφαλοι και ερεθισμένα μάτια. Η μούχλα μπορεί να καταστρέψει και διάφορες επιφάνειες του οικήματος από ξύλο, γυψοσανίδα κλπ ενώ παράγεται και μία ανεπιθύμητη μυρωδιά.

«Ποιο συνεργείο μονώσεων να επιλέξω για να φτιάξει το χώρο μου;»

Ενθουσιαστήκατε με τα οφέλη που σας παρέχει η μόνωση και βιάζεστε να μονώσετε τον χώρο σας; (γραφείο, σπίτι, αποθήκη, εξοχική κατοικία, κατάστημα); Και πολύ καλά θα κάνετε! Αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να επιλέξετε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα αναλάβουν αυτό το έργο.

 

Ποιο συνεργείο είναι το ιδανικό; Αυτό που έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο των μονώσεων και οι τεχνικοί του διαθέτουν όλη την τεχνογνωσία σε σύγχρονα μονωτικά υλικά και στις μεθόδους εφαρμογής τους. Πριν απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο μονώσεων, βεβαιωθείτε πως όσοι εργάζονται αυτό χρησιμοποιούν πιστοποιημένα υλικά και ο τρόπος εφαρμογής τους έχει πιστοποιηθεί εξίσου.

 

Ένα ιδανικό συνεργείο μονώσεων είναι αναγκαίο να προσφέρει εγγύηση ρήτρας για την αποτελεσματικότητα του έργου που θα υλοποιήσει και να είναι συνεπής στη παράδοση του.

Ποια είναι η ιδανική εποχή για τις εργασίες μόνωσης και στεγανοποίησης;

Οι εργασίες για την στεγανοποίηση και την μόνωση μίας ταράτσας ή ολόκληρου του κτιρίου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν όλες τις περιόδους του χρόνου εάν γίνει με την κατάλληλη διαδικασία.

 

Όμως, κατά την διάρκεια δυσχερών κλιματικών συνθηκών όπως είναι οι πολύ υψηλές βροχοπτώσεις, θα πρέπει να αποφεύγονται οι συγκεκριμένες διαδικασίες. Διαφορετικά κανένας επαγγελματίας μονωτής δεν μπορεί να εγγυηθεί για το βέλτιστο αποτέλεσμα του έργου που θα παραδώσει.

MONOTICA: Γιατί να επιλέξετε την συγκεκριμένη εταιρεία μονώσεων;

Ποια εταιρεία θα σας προσφέρει ένα άρτιο και με διάρκεια αποτέλεσμα μόνωσης στο επαγγελματικό ή στο προσωπικό σας χώρο; Η MONOTICA δίχως δεύτερη σκέψη. Οι τεχνικοί που εργάζονται σε αυτή είναι εξειδικευμένοι στη θερμομόνωση και στην στεγανοποίηση ταρατσών και κτιρίων και όλοι ανεξαιρέτως διαθέτουν πιστοποίηση με τα τελευταία εθνικά πρότυπα. Για όλα αυτά που παρέχουν, οι μονωτές διαθέτουν πολυετή εμπειρία.

Σε συγκεκριμένα έργα που απαιτούνται στατική μελέτη ή ορισμένες ειδικές προδιαγραφές, στην MONOTICA υπάρχει και σύμβουλος πολιτικός μηχανικός. Ακόμα, η MONOTICA είναι μέλος ΠΣΕΜ, μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού ΕΙΡΑΚ καθώς και μέλος International Passive House. Εάν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με την συγκεκριμένη εταιρεία θα διαπιστώσετε πως για όλες τις μονώσεις ταρατσών σάς προσφέρει εγγύηση που έχει μορφή ρήτρας. Δηλαδή, εγγυάται για το καλύτερο αποτέλεσμα ενώ αν υπάρχει βλάβη ή αστοχία η MONOTICA υποχρεούται να αποκαταστήσει εξολοκλήρου την μόνωση.

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τους μονωτές της MONOTICA έχουν σήμανση CE και πιστοποιητικά ποιότητας από διεθνείς φορείς. Επίσης, οι τιμές είναι οι χαμηλότερες της αγοράς ενώ γίνονται ειδικές προσφορές σε πολύτεκνους και σε περιπτώσεις που γίνεται άμεσα η εξόφληση.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία MONOTICA;

Αφού γνωρίσατε αρκετά στοιχεία για την εταιρεία MONOTICA, σε αυτό το σημείο ας δούμε περισσότερο αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της. Έτσι, οι τεχνικοί της εταιρείας συνήθως μονώνουν τις ταράτσες των ατόμων που την εμπιστεύονται. Η εργασία της μόνωσης ταρατσών υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε νέου τύπου κατασκευές αλλά και σε παλαιού τύπου.

 

Η ταράτσα είναι ένα αρκετά ευάλωτο σημείο ενός κτιρίου γι αυτό το λόγο οι τεχνικοί της MONOTICA συστήνουν να καλύπτεται με μονωτικό υλικό για να προστατευθεί όλο το κτίριο. Οι θερμομονώσεις ταρατσών, μία ακόμη υπηρεσία που παρέχεται από την συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν την ικανότητα να αναβαθμίζουν ενεργειακά την κατοικία ή τον επαγγελματικό χώρο.

Αυτό συμβαίνει γιατί με την θερμομόνωση θωρακίζεται σημαντικά η ταράτσα και προστατεύεται άριστα από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και από τις πολύ υψηλές.

 

Η θερμομόνωση ταράτσας μπορεί να είναι συμβατική, ή ανεστραμμένη ή ελαφρού τύπου. Η θερμομόνωση ελαφρού τύπου είναι πιο οικονομική από τα υπόλοιπα δύο είδη και είναι ωφέλιμη γιατί:

 

* Κάνει το χώρο της ταράτσας προσιτό στις επισκέψεις των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών της οικίας,,

* Έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα και είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στην επιφάνεια πλακίδια που ταιριάζουν στις προτιμήσεις του πελάτη. Επίσης, είναι η τέλεια λύση για τις παλιές κατοικίες που δεν είναι ανθεκτικές σε πολύ βάρος.

Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η ταράτσα κάθε πελάτη, οι έμπειροι μονωτές της MONOTICA προτείνουν τον τύπο μόνωσης που της ταιριάζει καλύτερα. Επιπλέον, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί στεγανοποιούν την επιφάνεια της ταράτσας προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης ανθεκτικότητα στις υγρασίες.

 

Πριν στεγανοποιηθεί η επιφάνεια της ταράτσας τοποθετούνται στο έδαφος αεραγωγοί για να απεγκλωβίζουν την υγρασία. Οι στεγανοποιήσεις του χώρου γίνονται είτε με ασφαλτόπανα είτε με το μονωτικό υλικό Hyperdesmo.  Άλλα μονωτικά υλικά που διαθέτει η εταιρεία MONOTICA είναι οι μεμβράνες PVC και ο πολυεστέρας IZOVER.

Τι λένε οι πελάτες της MONOTICA

Οι αξιολογήσεις που γράφονται από τους πελάτες δείχνουν πάντα την πραγματική εικόνα μιας επιχείρησης. Το ίδιο συμβαίνει και με την εταιρεία μονώσεων MONOTICA. Με ένα πολύ πρόχειρο search θα διαπιστώσετε και εσείς πως όλοι οι πελάτες της έχουν μείνει ικανοποιημένοι από το έργο των τεχνικών.

 

χαρακτηριστικές κριτικές:

* «Περίμενα δύο χρόνια για να σιγουρευτώ και να κάνω αυτή την αξιολόγηση. Η θερμομόνωση ταράτσας που κάναμε το καλοκαίρι του 2022 στο σπίτι μας αποδείχθηκε ανώτερη της προσδοκίας μας. Τα ασφαλτόπανα στο επάνω μέρος της μόνωσης φαίνονται σαν να τα τοποθέτησαν χτες ολοκαίνουρια και άθικτα»

* «Μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Εξυπηρετήθηκα με γραπτή προσφορά την ίδια μέρα που τηλεφώνησα και όλη η μόνωση τέλειωσε σε τέσσερις ημέρες»

* «Εξυπηρετήθηκα με τον καλύτερο τρόπο από την εταιρεία»

* «Εξαιρετική εργασία με συνέπεια, υπευθυνότητα και τακτική για την ωφέλιμη απόδοση του έργου»

* «Ευγενέστατοι και άνθρωποι με γνώση στο αντικείμενο τους!»

 

Συνοψίζοντας, η μόνωση θα αλλάξει με το καλύτερο τρόπο τον επαγγελματικό ή τον προσωπικό σας χώρο και συνάμα θα βελτιώσει την υγεία σας, σωματικά και ψυχολογικά, μιας και δεν θα ανησυχείτε πια για την ύπαρξη υπέρογκων λογαριασμών ενέργειας. Όλοι οι τεχνικοί της εταιρείας μονώσεων MONOTICA θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να έχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Απλά τηλεφωνήστε τους και ζητήστε βοήθεια.