Πολιτισμος

Σέρρες: Με μεγάλη επιτυχία η χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο Όμιλος «Ορφέας» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα Σαββατόβραδο γεμάτο μουσική και τραγούδια απόλαυσαν οι Σερραίοι το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα Θεάτρου του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών, στη χορωδιακή συνάντηση – Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Όμιλος Ορφέας για την εορτή των πολιούχων Ταξιαρχών...

Στη χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν οι χορωδίες του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς, η οποία ιδρύθηκε το 1978, με Μαέστρο τον κ. Γιάννη Ζγούρα, η μικτή χορωδία Ηράκλειαςμε μαέστρο τον κ. Διονύσιο Βαφειάδη, η χορωδία του Μουσικοδραματικού συλλόγου «Απόλλων» Ροδολίβους, ιδρυθείσα το 1903, με Μαέστρο την κα Ελισάβετ Κορώση και η ιστορική χορωδία του Ομίλου Ορφέας Σερρών, η οποία κλείνει φέτος τα 113 χρόνια συνεχούς προσφοράς στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, με Μαέστρο τον κ. Χρήστο Καλλία. Η χορωδία του Κιλκίς συγχρόνως με την συμμετοχή της στην χορωδιακή συνάντηση πραγματοποίησε και προσκύνημα στην εκκλησία των Ταξιαρχών

Περισσότεροι από 130 υψηλής ποιότητας χορωδοί πλαισιωμένοι από μουσικά όργανα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τραγουδώντας 24 τραγούδια διάσημων συνθετών – τραγουδιστών, όπως του Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Γιώργου Ζαμπέτα, Νίκου Γκάτσιου, Βασίλη Τσιτσάνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ηλία Ανδριόπουλο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μάνου Λοίζου και πολλών άλλων, δημιούργησαν μία πανδαισία μουσικών χρωμάτων, μία ονειρική ατμόσφαιρα απόλαυσης, ένα υψηλής ποιότητας ρεσιτάλ μουσικής και τραγουδιού.

Κατά την διάρκειας της χορωδιακής συνάντησης ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών τίμησε μία Κυρία της μουσικής και της τέχνης της πόλης μας, την κ. Ματούλα Λάμπρου, για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά της προς τον Όμιλο «Ορφέας», αλλά και στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών κ. Χαράλαμπος Φώτογλου, εκφράζοντας και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τους χορωδούς που συμμετείχαν στην χορωδιακή συνάντηση, αλλά και όσους συνέβαλαν στη άρτια διοργάνωση με τη στήριξή τους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΗΣ και την Αρτοβιομηχανία «Γατίδης». Επίσης ευχαρίστησε τους δεκάδες συμπολίτες μας που παρακολούθησαν την χορωδιακή συνάντηση,δίνοντας την υπόσχεση, ότι τους επόμενους μήνες ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών θα πραγματοποιήσει πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, όπως επιβάλλεται στην ιστορία και το έργο του Ορφέα.


Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.