Πολιτισμος

Δήμος Σερρών: Τα Δημοτικά Σχολεία στην «Εβδομάδα Ζωγραφικής» - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την «Εβδομάδα Ζωγραφικής 2018», που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, επισκέφθηκε σήμερα το 7ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
Τα παιδιά υποδέχθηκε η Σερραία ζωγράφος κα Ράνια Καραγιάννη, η οποία μίλησε με τους μικρούς μαθητές και τους μετέδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την τέχνη της ζωγραφικής.


Η εκδήλωση φιλοξενείται στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και θα διαρκέσει από 13 – 22 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής (23) Σερραίων ζωγράφων και εικαστικές δράσεις έκφρασης και καθημερινά την επισκέπτονται σχολεία του Δήμου Σερρών.

Στόχος του Δήμου Σερρών είναι να δώσει στους Σερραίους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους, μέσα από τη διαφορετικότητα και την ποικιλία των καλλιτεχνικών τάσεων που επικρατούν χωρίς περιορισμούς στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Με τη δράση αυτή γίνεται μια προσπάθεια στο να γίνει η τέχνη της ζωγραφικής τμήμα της καθημερινότητας όλων και να αναπτυχθεί μια ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους Σερραίους δημιουργούς και το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και τους μαθητές. Για το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εικαστικές δράσεις έκφρασης σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους καλλιτέχνες.

πηγή: serrespost.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.