Πολιτισμος

Μαθητές του 30ου Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την Σερραία Συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου! (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο το «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), στις 26 με 29 Απριλίου...

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.

Η συμμετοχή της Δ’ τάξης του 30ού Δ. Σχ. Βόλου σε βιωματικό εργαστήριο έδωσε στους μικρούς μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Σερραία Συγγραφέα και Κοινωνική Λειτουργό κ. Σωτηρία Κυρμανίδου και να προβληματιστούν ,μέσα από το έργο της .

«Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχώρα» ήταν η ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν στην πρόληψη ενάντια στο κάπνισμα αλλά και στις επιπτώσεις του και στους μη καπνίζοντες μέσα από τη μεστή και δεμένη παρουσίαση της ειδικού που μπορεί να μετουσιώνει σε παιδική λογοτεχνία δύσκολες έννοιες.

Μια ικανότητα που αναδεικνύεται και στο υπόλοιπο και πλούσιο έργο της , όπου δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να εικονογραφήσουν διδακτικά παραμύθια της με θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών.

Το συγγραφικό της έργο δεν περιορίζεται στην συγγραφή παιδικών βιβλίων καθώς έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και παραμύθια για τα οποία έχει διακριθεί.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.