Πολιτισμος

Σέρρες: Διεθνής Ημέρα των Δασών 2018 Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Η Ωδή Αμφιπόλεως στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας δασών θα συμμετέχει στον εορτασμό που διοργανώνει  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γεωργίας - F.A.O - προωθώντας τον διαγωνισμό που προκήρυξε για το δάσος θέλοντας να ενεργοποίησή τους Έλληνες –Σερραίους φωτογράφους στην φωτογράφηση του Δάσους του Παγγαίου και τα χωριά που είναι στους πρόποδες του...

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του διαγωνισμού που θα τοποθετηθούν οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα είναι KAI οι φωτογραφίες από το μυθολογικό βουνό μας μια παγκόσμια πρόσκληση για τους φωτογράφους όλου του κόσμου για να επισκεφθούν το δάσος και την περιοχή του.

Ο διαγωνισμός

Διεθνής Ημέρα των Δασών 2018 Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Γνωρίζατε ότι το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές και ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ανέλθει στο 70%; Καθώς όλο και περισσότεροι από εμάς ζούμε και δουλεύουμε σε πόλεις, αστικά δάση και δέντρα και τα οφέλη που προσφέρουν - από το φιλτράρισμα του αέρα των επιβλαβών ρύπων στη μείωση της ηχορύπανσης για την παροχή τροφίμων και φαρμάκων - γίνονται όλο και πιο σημαντικά.  

Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών στις 21 Μαρτίου που  το φετινό θέμα είναι *Δάση και βιώσιμες πόλεις*, σας ζητάμε να βγείτε έξω και να τραβήξετε μια φωτογραφία για τα δάση και τα δέντρα στην πόλη ή την πόλη σας και τους ανθρώπους που επωφελούνται από αυτά. Τα δέντρα δεν βρίσκονται μόνο στα δάση και βρίσκονται σε δρόμους, πάρκα, μπροστά σε σπίτια ή έξω από δημόσια κτίρια. Πού βρίσκονται τα δέντρα στην πόλη σας και πώς θα σας βοηθήσουν; 

Καταγράφοντας τα δέντρα των πόλεων σε φωτογραφίες με τους ανθρώπους που επωφελούνται, μπορείτε να βοηθήσετε να προωθήσετε την σημασία των δασών και των δέντρων στις πόλεις μας και τους πολλούς τρόπους που στηρίζονται σε αυτά.

Στείλτε μια φωτογραφία στο http://www.fao.org/international-day-of-forests /photo-contest/en/  και μπορείτε να κερδίσετε ένα ταξίδι στη Ρώμη!

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ταξιδέψει στην έδρα του FAO στην Ρώμη για να μιλήσει για την φωτογραφία του κατά την διετή σύνοδο της επιτροπής δασοκομίας του FAO (COFO). Το COFO συγκεντρώνει τους επικεφαλής δασικών υπηρεσιών και άλλους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για τον εντοπισμό των αναδυόμενων πολιτικών και τεχνικών ζητημάτων, την αναζήτηση λύσεων και την παροχή συμβουλών στον FAO και άλλους σε κατάλληλες ενέργειες.  Άλλοι διεθνείς οργανισμοί και όλο και περισσότερο μη κυβερνητικές ομάδες παρακολουθούν επίσης το COFO.  

Πώς μπορώ να εισέλθω;

Για να μπείτε στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα εξής τρία βήματα:

  1. Πάρτε μια φωτογραφία ενός δέντρου ή ενός δάσους στην πόλη ή την πόλη σας και τους ανθρώπους που επωφελούνται από αυτό.
  2. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και μάθετε γιατί τα δέντρα και τα δάση έχουν σημασία στην πόλη ή την πόλη σας και επισυνάψτε την φωτογραφία (ελάχιστο πλάτος 1754 pixels στα 150 ppi, μέγιστο μέγεθος αρχείου 5 MB).
  3. Τέλος, μην ξεχάσετε να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία σας αν έχετε λογαριασμό Twitter, Flickr ή Instagram, χρησιμοποιώντας την ετικέτα hashtag της Διεθνούς Ημέρας Δασών : #IntlForestDay.  Θα επαναληφθούν κάποιες από τις φωτογραφίες σας από το @ FAOForestry  Twitter.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 9η Μαρτίου 2018 .

Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις έξι καλύτερες φωτογραφίες και οι έξι φιναλίστ θα αναρτηθούν στη σελίδα Facebook του FAO για να αποφασιστεί ο νικητής εγκαίρως για τη Διεθνή Ημέρα των Δασών στις 21 Μαρτίου.

Τι γίνεται αν είμαι κάτω από 18;

Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να μπείτε στο διαγωνισμό, αλλά αυτό δεν σας σταματά να ενταχθείτε στην εκστρατεία στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης! Πάρτε μια φωτογραφία των δασών και των δέντρων στην πόλη ή την πόλη σας και τους ανθρώπους που επωφελούνται από αυτές και να το δημοσιεύσετε στο λογαριασμό σας Twitter, Instagram ή Flickr με το hashtag #IntlForestDay. Θα τιτλοφορηθούν μερικές φωτογραφίες από το @ FAOForestry Twitter.  http://www.fao.org/international-day-of-forests/photo-contest/en/
 

Η δράση εντάσσεται στο * Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης 2018* και στους 17 Global Goals δράση 11,14,15,17 των Ηνωμένων Εθνών

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.