Πολιτισμος

Σέρρες: Μουσική δωματίου, ο Κωνσταντίνος Κουζώφ στο βιολί και η Αγνή Ρόγκα στο πιάνο

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει βραδιά μουσικής δωματίου με τους Κωνσταντίνο Κουζώφ στο βιολί και την Αγνή Ρόγκα στο πιάνο...

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των:

Francesco Maria Veracini,   Sergei Prokofieff,   Olivier Messiaen,   Ernest Bloch,   Pablo de Sarasate

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Κωσταντίνος Κουζώφ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από μουσική οικογένεια. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκινά μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του Οδυσσέα.

Σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Οδυσσέα Κουζώφ) και δίπλωμα βιολιού με βαθμό ''Άριστα παμψηφεί".

Την περίοδο 1994-1999 συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου στο Graz της Αυστρίας (τάξη Χρ. Πολυζωίδη) απ' όπου παίρνει και το δίπλωμά του.

Σεμινάρια βιολιού με τους R. Star, G. Letzbor, D. Polyzoides, V. Petek, U. Danhofer.  

Υπήρξε μέλος της: Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, "Junge Oesterreichische Philharmonie" και"European Youth Champer Orcchestra of Styria".

Επίσης συμμετείχε σε συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου στο Zagreb, Krakow, Wien, Maribor, Graz, ενώ ως σολίστ έχει εμφανιστεί με ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.α.

Διδάσκει βιολί στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, στο Αστρινίδειο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

 

Αγνή Ρόγκα

H Αγνή Ρόγκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο με καθηγήτρια την  Μαργαρίτα Εφραιμίδου, στην τάξη της οποίας πήρε και το δίπλωμά της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ελλάδα βραβεύτηκε στους διαγωνισμούς του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων και στο διεθνή διαγωνισμό Konzerteum για νέους πιανίστες.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Music Performance) με άριστα στην Ακαδημία του Maastricht, με καθηγητή τον Joop Celis. Έχει λάβει ενεργά μέρος σε masterclass πιάνου με τους Β. Ringeissen, F. Rados, B. Fredriksen, P. Nersessian, N. Akopian–Tamarina και V. Berman.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, συνοδός ή μέλος συνόλων σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Επιπλέον, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ, Music Psychology in Education) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Έχει διδάξει πιάνο στη Θεσσαλονίκη και στο Aachen της Γερμανίας. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Από το Σεπτέμβριο του 2014 διδάσκει πιάνο στα ωδεία «Σαμαρά» και «Αστρινίδειο» στη Θεσσαλονίκη.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.