Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες, Ευάγγελος Πούλιος: Κι όμως, το πιστεύω...

Ο κόσμος πάντα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει. ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...
Κάποιοι έζησαν την εποχή της ανακάλυψης της φωτιάς, άλλοι βίωσαν την εποχή της ανακάλυψης του τροχού.
Κανείς, ωστόσο, δεν μπορούσε να αντιληφθεί την εξέλιξη που θα είχαν τα πράγματα, το πού θα οδηγούσαν αυτές οι ανακαλύψεις: η φλόγα να καίει σε έναν λέβητα προκειμένου να ζεστάνει ένα ολόκληρο οικοδόμημα ή να δίνει ώθηση σε ένα αεροπλάνο, ή ο τροχός να κινεί ένα τρένο, ένα αυτοκίνητο.
Κάπως έτσι είμαστε κι εμείς τώρα.
Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τις αλλαγές που έρχονται και σηματοδοτούν τη σημερινή εποχή.
Απλά, δεν προλαβαίνουμε. Και τούτο είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς ένας ημερολογιακός χρόνος του τότε, αντιστοιχεί σε μία ημέρα του σήμερα.
Πώς αισθάνεστε, λοιπόν, που έχετε ζήσει 1.000 χρόνια; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα...

Ο κ. Ευάγγελος Πούλιος γεννήθηκε στις Σέρρες. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Titulescu Nikolae, Craiova, κάτοχος διδακτορικού τίτλου του ίδιου Πανεπιστημίου και συγγραφέας των βιβλίων «Fundamentele Civile ale contractelor comerciale de intermediere in dreptul roman si i dreptul elen» (νομικού περιεχομένου) και «Στα μονοπάτια της σκέψης» (κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου). Είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας B&F Α.Β.Ε.Ε. ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ. Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών και εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού/Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και της Κεντρικής ‘Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Συμμετείχε ως legal expert σε ένα μεγάλο αριθμό κοινοτικών έργων της Ανατολικής Ευρώπης και Ασίας (PHARE, INOGATE, TRACECA κλπ.). Ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εξειδίκευση στο real estate.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.