Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Κουρά νέων μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Πρόδρομου Ακριτοχωρίου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαρτίου.

Πριν την ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού δύο νέες μοναχές έλαβαν το αγγελικό σχήμα από τα χέρια του Γέροντα Αλεξίου, ο οποίος τους έδωσε και τα μοναχικά τους ονόματα, θεοφυλάκτη και Φεβρωνία.

Ενώ μετά τον Εσπερινό τελέστηκε η ακολουθία του μεγάλου και αγγελικού σχήματος για την μοναχή Δοσιθέη που ασκείται χρόνια στην αδελφότητα.

Οι νέες μοναχές προστέθηκαν στο δυναμικό της μονής για να διακονήσουν την Εκκλησία και το Μοναστήρι, κάτω από τη μητρική αγκαλιά της Γερόντισσας Ιακώβης και την καθοδήγηση του πνευματικού πατρός της αδελφότητας, Γέροντος Αλεξίου, Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.​

Τόσο ο Σεβαμιώτατος, όσο και ο Γέροντας Αλέξιος εξέφρασσαν την ευγνωμοσύνη τους στον Άγιο Θεό και στον Τίμιο Πρόδρομο για την πνευματική ευκαιρία, αλλά και την χαρά τους για το γεγονός της διαρκούς αύξησης και ανανέωσης των μοναζουσών, κάτι που οπωσδήποτε αποδεικνύει την πνευματική πρόοδο της Μονής, οι καρποί της οποίας εξακολουθούν να ελκύουν και να εμπνέουν κάθε προσκυνητή, ιδιαίτερα κάποιες νεανικές ψυχές που επιθυμούν να αποδεσμευτούν από κάθε τι πρόσκαιρο και κοσμικό, προκειμένου να ενδυθούν το μοναχικό σχήμα και να αποκτήσουν έτσι μια θέση στη Βασιλεία του Θεού.​

Πηγή: Romfea.gr

koures monazouson 1

koures monazouson 1

koures monazouson 1

koures monazouson 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.