Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Τρεις Ιερατικές Συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Τρεις διαδοχικές Συνάξεις κληρικών πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου το τριήμερο 25, 26 και 27 Ιανουαρίου 2021.

Οι Ιερείς της Α Αρχιερατικής Περιφέρειας συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαμβακοφύτου, της Β Αρχιερατικής Περιφέρειας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γεφυρουδίου και της Γ Περιφέρειας στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος είχε έτσι την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος με απλότητα και αγάπη κατέθεσε όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τη δύσκολη περίοδο που διανύει όλη η ανθρωπότητα και συνέστησε σε όλους τους Ιερείς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προωθεί και εγκρίνει κάθε φορά, ανάλογα με την περίοδο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μέσα από τον οποίο οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διατυπώσουν προβλήματα και να θίξουν ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία των ενοριών και της Μητροπόλεως.

Πηγή: Romfea.gr

sinaxeis sidirokastro2021 2

sinaxeis sidirokastro2021 2

sinaxeis sidirokastro2021 1

sinaxeis sidirokastro2021 2

sinaxeis sidirokastro2021 2

sinaxeis sidirokastro2021 2

sinaxeis sidirokastro2021 2

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.