Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Απλά και σεμνά τα ονομαστήρια του Σιδηροκάστρου Μακαρίου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Στο ακριτικό και παγωμένο Σιδηροκάστρο που αντέχει στο χρόνο και οι κάτοικοι του φυλάττουν "θερμοπύλες" με βαθιά την πίστη και βεβαία την ελπίδα τους στον Σωτήρα Χριστό, οι εορτές των Αγίων αποτελούν αφορμές συνάντησης και προσευχής, έτι δε περισσότερο όταν τιμούν τον Επίσκοπο τους και γιορτάζουν απλά και σεμνά τα ονοματήρια του.

Τώρα και με τη συμμετοχή του ευλογημένου λαού που επιτρέπεται η παρουσία και η μετοχή του στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, με τα οποία αιώνες τώρα θρέφει, ενισχύει και νοηματοδοτεί τη ζωή των Χριστιανών.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή Ιερέων και παρουσία των ευλαβών πιστών ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Καλαϊτζής.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης, ο οποίος προεξήρχε και της θ. Λειτουργίας, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της ακριτικής Μητροπόλεως του ν. Σερρών.

Επίσης παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος προσήλθε για να ευχηθεί διά ζώσης τον Σεβ. κ. Μακάριο, εκφράζοντας και λόγο αγάπης για τον εορτάζοντα, επισημαίνοντας παράλληλα και στοιχεία από τον βίο του μεγάλου Οσίου Μακαρίου.

Είπε στη σύντομη προσλαλιά του ότι οι Εορτές των Αγίων προσφέρουν μία σπουδαία ευκαιρία σε όλους να δουν τον εαυτό τους και να διορθώσουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους ακολουθώντας το παράδειγμά τους, μιας και οι Άγιοι του Θεού αποτελούν τα φωτεινά ορόσημα, τους οδοδείκτες που δείχνουν τον δρόμο προς την σωτηρία.

Ευχήθηκε ολόθερμα στον Ποιμενάρχη της ακριτικής Μητροπόλεως και εκ μέρους όλων των Ιερέων και των συνεργατών του, να έχει υγεία και δύναμη για να εργάζεται για την προκοπή και την πνευματική πρόοδο του ποιμνίου του και να συνεχίζει να προσφέρει με αυταπάρνηση τον ίδιο του τον εαυτό στην τοπική Εκκλησία, την ενότητα της οποίας εγγυάται ως Επίσκοπος.

Για αυτές τις όμορφες στιγμές που τα αισθήματα αγάπης πλημμυρίζουν την καρδιά του μίλησε, τέλος, ο Σεβ. κ. Μακάριος εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς όλους για την αγάπη, τη σκέψη και την καθαρή τους καρδιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Σιδηρόκαστρο | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: Romfea.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.