Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες, Σιδηροκάστρου Μακάριος: «Σύντομα να απαλλαγεί η Ελλάδα και ο κόσμος ολόκληρος από την πανδημία» (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέστηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Θ. Λειτουργία δε συμμετείχαν πιστοί, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, το οποίο μεταδόθηκε ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, αναφέρθηκε στη μορφή και τα χαρίσματα του Αγίου Στεφάνου, ένα εκ των οποίων ήταν η ισχυρή του πίστη και η παρρησία να ομολογήσει τον Χριστό μέχρι τέλους, μέχρι το ένδοξο μαρτύριο, με το οποίο σφράγισε την εποχή του και τους αιώνες που ακολούθησαν.

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, προβάλλουν ως πυξίδες προσανατολισμού και πρότυπα στη ζωή μας, που χαράσσουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και όλοι εμείς , οι αγωνιζόμενοι Χριστιανοί, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των ημερών μας.

Όχι με φανατισμούς και υπερβολές, αλλά με πολλή πίστη, προσευχή και μετάνοια, όλα δηλαδή εκείνα τα στοιχεία που κοσμούν τους Αγίους μας και πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους τους Χριστιανούς που θέλουν να βιώσουν αληθινά Χριστούγεννα.

Ευχήθηκε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος στον εορτάζοντα Διάκονό του Στέφανο να του χαρίζει ο Θεός χρόνια πολλά και ευλογημένα και να του επιδαψιλεύει κάθε ευλογία, ώστε να διακονεί ευάρεστα την Εκκλησία και τους ανθρώπους.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε ειδική δέηση για την ταχεία ανάρρωση όλων των ασθενών, επαίνεσε ιδιαιτέρως όλους τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων που δίνουν εδώ και μήνες μάχη υπηρετώντας τον άνθρωπο και προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή και ευχήθηκε σύντομα να απαλλαγεί η Ελλάδα και ο κόσμος ολόκληρος από αυτή την πανδημία, ώστε να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στις Εκκλησίες μας, στην εργασία μας και στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Πηγή: Romfea.gr

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

ag stefanos sidi 2020 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.