Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: «Ξεχασμένος ο Τύμβος Καστά από την προηγούμενη κυβέρνηση»

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεχασμένο και κλειδωμένο το έργο της Αμφίπολης και του Τύμβου Καστά στο συρτάρι του υπουργείου», ανέφερε πριν λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο online συνέντευξης Τύπου για το έργο «Borderless Culture».

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο την online συνέντευξης Τύπου για το έργο «Borderless Culture: Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας και Ελλάδας σε ένα βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό».

Ο κ. Τζιτζικώστας λέγοντας ότι αισθάνθηκε μόνος, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε ότι εδώ και έναν χρόνο η εικόνα έχει αλλάξει και με την υπουργό κ. Μενδώνη και έχει περάσει σε διαφορετική σελίδα.

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως υποστήριξε το έργο από την πρώτη στιγμή, εξασφάλισε 100.00 ευρώ αρχικά για την ανασκαφή από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη καθώς επίσης 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Θα συνεχίσει με κονδύλια ύψους 1 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του τόπου.

«Η ΠΚΜ έχει αποδείξει το τεράστιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη, θα είναι και στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτό το μνημείο μπορεί να αλλάξει την ανάπτυξη όχι μόνο των Σερρών και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ολόκληρης της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Περισσότερα για το έργο «Borderless Culture: Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας και Ελλάδας σε ένα βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό» σε λίγο.

Πηγή: grtimes.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.