Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών: 1ο βραβείο στην 20η Camera Zizanio – Μας έκανε υπερήφανους για ακόμη μια φορά!!! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Νέο βραβείο για το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών,

που αυτή την φορά κατέκτησε το 1ο βραβειο στην 20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Zizanio», στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα στην κατηγορία έως 12 ετών.

Οι μικροί μαθητές του Δασκάλου Ανδρέα Λατίνη (υπεύθυνος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του σχολείου) εντυπωσίασαν με την ταινία μικρού μήκους «Το σιδερωμένο φύλλο», για τη σκηνοθεσία, τη μουσική, τα χρώματα, τα κοστούμια, τους καλοπαιγμένους και κωμικούς ρόλους, αλλά και για το σοβαρό μήνυμά της. Γιατί μας θυμίζει ότι η φύση δεν είναι ανεξάντλητη και η αξία της είναι ανυπολόγιστη και δεν μετριέται σε χρήμα. Είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι στη γη και τα πάντα απορρέουν από τα φύλλα: η φύση, ο αέρας και το νερό.

Θεσμός 20 ετών

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Στόχο έχει να προβάλλει και να αναδείξει τα οπτικοακουστικά έργα που δημιούργησαν παιδιά και νέοι έως 20 ετών. Ξεκίνησε το 2001 και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους στον κόσμο.

188 ταινίες από 47 χώρες με επιλογή από 1.400!!!

Η αξία του 1ου βραβείου αντικατοπτρίζεται και από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του 20ο φεστιβάλ Camera Zizanio περισσοτέρων 188 ταινιών (οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 1.400 αιτήσεις) από 47 χώρες, από τις οποίες 74 συμμετείχαν στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα84 στο Ευρωπαϊκο ( Austria, N. Macedonia, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Germany, Georgia, Denmark, Estonia, UK, Spain, Croatia, Cyprus, Belarus, Hungary, Ukraine, Wales, The Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sweden, Turkey) και 30 στο Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα από χώρες ( Argentina, Australia, Vietnam, Brazil, USA, India, Indonesia, Iran, Canada, China, Malvides, Mexico, Bangladesh, Nepal, Peru, Singapore, Hong Kong.)

Για την ιστορία το 2ο βραβείο κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Ελαιοχωρίου Καβάλας με την ταινία «Γιατί έτσι μας καπνίζει» (μια καλοφτιαγμένη ταινία με ωραία παρουσίαση και ενδιαφέροντα στοιχεία, που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και παράλληλα περνάει ένα σημαντικό μήνυμα: Ότι το κάπνισμα κάνει κακό, τόσο στους καπνιστές όσο και στους γύρω τους)

 
 

Το 3ο βραβείο κατέκτησε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με την ταινία «Ζωντανός Υπολογιστής» (με την ενδιαφέρουσα ιδέα που αποδόθηκε με καλή σκηνοθεσία και φωτισμό και τα μηνύματα που δίνει, ότι ο υπολογιστής είναι δίκοπο μαχαίρι και ότι τους φίλους μας δεν τους παρατάμε ό,τι κι αν γίνει).

Συνεχίζουν μας κάνουν υπερήφανους!

Από εμάς ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και στον Δάσκαλό τους Ανδρέα Λατίνη (η ψυχή του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου), που συνεχίζουν εδώ και χρόνια να μας κάνουν υπερήφανους με τις δημιουργίες τους στην 7η Τέχνη και τα μηνύματα που κοινωνούν.

Πηγή: anexartitos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.