Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε εκκλησίες ενόψει των μεγάλων εορτών

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι θα υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες.

Προσωπικά ασχολείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοιού.

Ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο λήψης ειδικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ενόψει των επερχόμενων εορταστικών ημερών.

Στόχος είναι να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρξει διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού πιστών σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αστυνομική παρουσία και ελέγχους των αντί-covid μέτρων σε μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, ιδιαίτερα για τις εκκλησίες των πολιούχων κάθε περιοχής.

ηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι θα υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες, ενώ και οι Δήμοι «συστρατεύονται» προς τη λήψη μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας. Κανονικά θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από την πλευρά των αστυνομικών για την αποφυγή συνωστισμού. 

πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/entry/ektakta-metra-tes-elas-se-ekklesies-enopsei-ton-meyalon-eorton-to-schedio-chresochoide_gr_5fc8fd0dc5b66bc574680888?ncid=other_huffpostre_pqylmel2bk8&utm_campaign=related_articles

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.