Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Διαμαρτυρήθηκαν σε ουρά που δόθηκε προτεραιότητα σε υποβασταζόμενο ηλικιωμένο!

Μια απίστευτη ιστορία κι ένα κείμενο που συνοψίζει όλο το νόημα των Χριστουγέννων
ΟΥΡΕΣ
Αν ήταν να χαρακτηρίσουμε με μία μόνο έκφραση τον λαό μας, τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαμε άνετα να τον χαρακτηρίσουμε ως λαό της .......ουράς.Κι αυτό γιατί απ ΄οπου κι αν περάσεις ,όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά παντού, θα δεις ατελείωτες ουρές.
Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει, έγραφε και τραγουδούσε ο Σαββόπουλος πριν πολλά χρόνια, αλλά τώρα την βλέπουμε να αναστενάζει στις Τράπεζες, στα Ταχυδρομεία,, στις μεταφορικές εταιρείες, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κλπ .Παντού άνθρωποι όλων των ηλικιών περιμένουν και περιμένουν, καταργώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μη μπορώντας τις περισσότερες φορές να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις και ερχόμενοι πολλές φορές μεταξύ τους, σε διαμάχες, προστριβές και λογομαχίες για το ποιος έχει προτεραιότητα κάνοντας την αναμονή τους, ακόμη πιο δύσκολη. Με καιρικές συνθήκες που κάθε άλλο παρά ευνοούν την αναμονή, περιμένουν καρτερικά την ώρα που θα φτάσει η σειρά τους, για να τους ειδοποιήσουν οτι επιτέλους μπορούν να εξυπηρετηθούν ,λυτρώνοντάς τους ουσιαστικά από την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις προηγούμενες ώρες .Γιατί δυστυχώς η αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις μετριέται με τις ώρες Ο χρόνος είναι χρήμα , μας έμαθαν οι παλαιότεροι, αλλά εμείς εκτός από τα χρήματα που χάσαμε σαν λαός τα τελευταία χρόνια, χάνουμε και πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μας, μη μπορώντας ουσιαστικά να αντισταθούμε στις αβλεψίες και στις αστοχίες αυτών ,που κάνουν την ζωή μας πιο δύσκολη.
Σε μία τέτοια ουρά βρέθηκα κι εγώ χθες, περιμένοντας 2 (ΔΥΟ) ώρες.Κι όταν η ευγενέστατη νεαρή κυρία που ήταν μπροστά από μένα, παραχώρησε την θέση της σ έναν ηλικιωμένο κύριο - που ποιος ξέρει ποια γραφειοκρατική διαδικασία τον οδήγησε εκεί-, κι ο οποίος συνοδευόταν και υποβασταζόταν από μια επίσης μεγάλης ηλικίας κυρία, μερικοί από πίσω αντέδρασαν φωνάζοντας διαμαρτυρόμενοι. -Μα.. είναι μεγάλος άνθρωπος, θα τον αφήσουμε να περιμένει μέσα στο κρύο? υποστήριξε η κυρία και νομίζω η στάση της έγινε σεβαστή, κατανοητή και ευχαρίστησε τους περισσότερους.
ΟΙ μέρες που έρχονται είναι ημέρες χαράς, αγάπης και περισυλλογής. Ας μη μείνουμε στα λόγια και στις ευχές. Ας εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την ευγένεια την καλοσύνη τον σεβασμό και τη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας και κυρίως προς τους ηλικιωμένους και σ αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Όχι γιατί έτσι θα μας περιμένουν οι Άγγελοι στις ορθάνοιχτες πόρτες του Παραδείσου. Αλλά γιατί έτσι θα κάνουμε, όσο περισσότερο γίνεται, Παραδεισένια την ζωή μας.
Tags:

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.