Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Του Χρήστου Κατσαρού

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στις 14 και 15 Ιουλίου θα λάβει χώρα η καθιερωμένη ετήσια πανήγυρις του ομώνυμου ιερού ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου. Αρχικά την Τρίτη 14 του μηνός και περί ώραν 7 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας και της κάρας του Αγίου Κηρύκου από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εικόνα είναι κειμήλιο του 16ου αιώνα και φυλάσσεται στο Άβατο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Επιπλέον, θα τελεστεί Μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της οικείας Μητροπόλεως. Τα ιερά κειμήλια, τα οποία θα τεθούν σε προσκύνηση,  θα συνοδεύσει ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Διονυσίου, πατήρ Μάξιμος καθώς και πλήθος ιεροψαλτών, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας στις 7 π.μ. προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία. Οι ακολουθίες θα γίνουν με βάση το μοναστηριακό τυπικό της αδελφότητας και θα τελεστούν με λαμπρότητα και κατά την βυζαντινή τάξη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι, όπως δείχνει η ιστορία, ένα μικρό παιδάκι, ο Άγιος Κήρυκος και η νεαρή μητέρα του Ιουλίτα αψήφησαν τον κίνδυνο και τις σειρήνες αυτού του κόσμου και ομολόγησαν με παρρησία ενώπιον των χριστιανομάχων διωκτών τους την πίστη τους στον αληθινό Θεό λαμβάνοντας έτσι τον στέφανο του μαρτυρίου και του καλού αγώνα και υπενθυμίζοντας σε όλους. ότι η δύναμη και η πίστη δεν είναι θέμα εξουσίας ή ηλικίας, αλλά ψυχικών αποθεμάτων και πνευματικού σθένους.

 

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)

Αρθρογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :

ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών

Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Πηγή: https://orthodoxigrafida.blogspot.com/2020/07/blog-post_4.html

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.