Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σέρρες: Η Λίνα Μενδώνη έρχεται στην Αμφίπολη (ΦΩΤΟ)

Κάθε φορά που η Υπουργός Πολιτισμού ερωτάται από τους δημοσιογράφους για την Αμφίπολη απαντά: “ Η Αμφίπολη είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού”. Αυτό μου είπε και πριν από λίγες μέρες όταν την συνάντησα στο πλαίσιο μιας συνέντευξης για τον Alpha...


ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως καθώς ασφαλείς πληροφορίες σήμερα αναφέρουν πως η Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματίσει ταξίδι με τους συνεργάτες της στον Τύμβο Καστά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ταξίδι της Κυρίας Μενδώνη προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. Η Κυρία Μενδώνη αναμένεται να ενημερωθεί την πορεία των εργασιών στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών και για τα νέα χρονοδιαγράμματα όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά την αναγκαστική καθυστέργση που υπήρξε λόγω της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως την τελευταία φορά που η Υπουργός είχε επισκεφθεί την Αμφίπολη είχε αναφέρει πως ο στόχος ήταν από τις αρχές του 2022 ο αρχαιολογικός χώρος να μπορεί να είναι επισκέψιμος για ειδικές ομάδες κοινού, ώστε 5-6 επισκέπτες ανά ομάδες να επισκέπτονται το ταφικό μνημείο ενώ είχε δηλώσει έτοιμη να επισκεφθεί όσες φορές χρειαστεί τον Τύμβο Καστά και να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για να επισπευθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Μάλιστα, τότε, σε ερώτηση για το πότε θα είναι επισκέψιμο το ταφικό μνημείο για το ευρύ κοινό, η υπουργός Πολιτισμού είχε απαντήσει ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα, ακόμα και σε επιστημονικό επίπεδο, ενώ είχε υπενθυμίσει ότι μεσολάβησαν 20 χρόνια από τη στιγμή που ανακαλύφθηκαν η μεγάλη τούμπα και ο τάφος του Φιλίππου από τον Μανώλη Ανδρόνικο στη Βεργίνα μέχρι να αποδοθούν στο κοινό, σημειώνοντας, όμως, ότι τα σύγχρονα μέσα κάνουν δυνατή την απόδοση στο κοινό σε λιγότερο χρόνο.
Ακολουθήστε τα SerraikaNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.