Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος: «Παραμένουμε φυσικώς μακριά αλλά πνευματικώς ενωμένοι

Με λόγο παρηγορητικό και ελπιδοφόρο απευθύνθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος στο ποίμνιό του κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε, σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Ισχύσατε και μη φοβείσθε» προέτρεψε ο Επίσκοπός μας. Μπορεί, είπε, να είμαστε φυσικώς μακριά αλλά είμαστε πνευματικώς ενωμένοι. Ο κ. Θεολόγος κάλεσε τους πιστούς να έχουν ελπίδα, σημειώνοντας ότι δεν θα αργήσει ο Θεός να στείλει την παρηγορία Του.

Εκκλησία και Χριστιανοί, επισήμανε, κουβαλάνε το δικό τους Σταυρό, με τους τελευταίους να βασανίζονται και να υποφέρουν ψυχικώς καθώς αδυνατούν να κοινωνήσουν.

Ο κ. Θεολόγος χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός, που συνιστά ασέβεια και βλασφημία, να υποστηρίζεται πως η Θεία Ευχαριστία μπορεί να μεταδώσει κάποια ασθένεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης μίλησε για πονηρές μέρες και αντέτεινε στις προτεσταντίζουσες φωνές ότι στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο άρτος και ο οίνος είναι το πραγματικό σώμα και αίμα του Χριστού. Με αυτόν τον φιλάνθρωπο τρόπο, επισήμανε, κοινωνούμε το φάρμακο της αθανασίας και της υγείας σώματος και ψυχής.

«Ασφαλώς εκτιμούμε και παρακολουθούμε μετά πολλής προσευχής τις προσπάθειες που γίνονται από τους ανθρώπους, τους ειδήμονες, έτσι ώστε να τεθεί τέλος σ’ αυτήν την τραγωδία, η οποία έχει πράγματι σωρεύσει εκατόμβες αθώων θυμάτων και μάλιστα ανάμεσα στις ευπαθείς λεγόμενες ομάδες» υπογράμμισε ο Ποιμενάρχης μας.

Μπορεί, σημείωσε, να εγείρονται ερωτήματα αλλά υπομένουμε και εφαρμόζουμε τα μέτρα όσο σκληρά και ακραία κι αν είναι.

Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα μπορέσουν να αγγίξουν τον πυρήνα τις Πίστεώς μας».

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.